Maestralni modni dvojac Domeniko Dolce i Stefano Gabbana dosegli su nivo u radu kad im više nije bitno da jure za inovacijama i modnim trendovima, već se vešto poigravaju sa nasleđem i baštinom svog naroda.

Sicilija i narodni folklor su izvor njihove inspiracije već godinama, a sudeći prema kolekcijama poslednjih godina, to je nepresušni izvor njihove inspiracije, dok sudeći prema reakcijama modne publike, koja sa oduševljenjem prihvata sve što dolazi iz njihove modne kuće, na dobrom su putu. Kao i svim Italijanima, amore e bellezza struje njihovim venama, što se vidi i u njihovim modelima – siluete su izrazito ženstvene, nalik onima iz 50-tih i 60-tih godina, preovladavaju crna čipka, cvetni dezen, žakar i brokat, krase ih verske relikvije, sve to zajedno krasi njihove modele na radost modne publike.

Pročitajte i ovo: Stilske greške koje čine da izgledamo starije

Pročitajte i ovo: Stilske greške koje čine da izgledamo starije

Zanimljiva ekipa okupljena je radi predstavljanja kolekcije za proleće – leto 2019. godine, od poznatih i slavnih persona iz sveta filma, šoubiznisa i mode, do, kako se kaže, običnih ljudi, od manekenki – mršavica do oblapornih žena, izrazitih oblina, koje sa ponosom nose svoj višak telesne mase. Reviju je otvorila Monica Bellucci, u maloj, crnoj haljini, u kojoj kao da je rođena i ona za nju stvorena, dok su pistom potom prodefilovale bivši top modeli Helena Christensen, Carla Bruni, Eva Herzigova, Maya Musk i još mnogo znanih i manje znanih žena, različitih telesnih proporcija, rasa, polnih i seksualnih orijentacija.

Pročitajte i ovo: Praktično i šik Stella McCartney

Najznačajnije od svega je što ništa nije bilo retuširano na sceni, po principu – što u izlogu, to u radnji. Osećaj pravog života vrveo je iz svakog modela i pokreta na sceni. Baš onakav kakav zaista jeste, kad sve maske spadnu. Pogledajte šta su spremili za predstojeću sezonu proleće – leto 2019.

Pročitajte i ovo: Najpopularnije boje ruževa za usne za jesen – zimu