Temom stanuje li ljubav u Srbiji, a povodom praznika Svetog Trifuna i Svetog Valentina, pozabavila se Eržika Pap Reljin, autorka emisije Dokument, na Radio televiziji Vojvodine 1.

Kako kaže Eržika, u suštini, u proslavljanju tog praznika krije se velika potreba čoveka da voli i bude voljen. Ali, stanuje li ljubav u Srbiji, ili stalno menja adresu, pa joj se teško ulazi u trag? Da li je problem u tome i što poistovećujemo zaljubljenost i ljubav? Možemo li govoriti o tome da je naš glavni neprijatelj i banalizacija ove teme? Zašto je sve više ljudi koji na svom Fejsbuk profilu polje koje označava ljubavnu vezu, označavaju sa It’s complicated? Zašto veliki broj muškaraca ne želi da se emotivno veže? Znamo sve o Higsovom bozonu, antimateriji, ali znamo li šta ljubav zaista jeste, a šta ljubav nije?

Sagovornici u emisiji Dokument su Marko Braković, psiholog i psihoterapeut, Helena Vuković, aktivista za prava transrodnih osoba, Robert Čoban, direktor i osnivač Kolor Pres grupe, Dušan Veličković, astrolog, Ana Marija Erdelji, autorka emisije Ženska posla, TV Vojvodine i Žana Korolija, kreatorka portala Sito&Rešeto i autorka knjiga Ne odustaj od ljubavi i Sreća je kad voliš, a ne kad si voljen, objavljenih u izdanju Lagune.