Film “Još jedna tura” (Another Round/Druk) osvojio je nekoliko nagrada na sinoćnoj Online dodeli Evropske filmske akademije u Berlinu uključujući i onu za najbolji evropski film.

Tomas Vinterberg proglašen je najboljim evropskim rediteljem upravo za film “Još jedna tura”, dok je za istoimeni film Mads Mikelsen ovenčan “evropskim Oskarom” kao najbolji evropski glumac.

Ovo je priča o četiri prijatelja koji rade kao profesori u srednjoj školi, eksperimentišući sa pokušajima poboljšanja svog života, održavajući konstantan nivoa alkohola u krvi.

Pored dobitnika glavne nagrade, u distribuciji MCF-a nalaze se skoro svi nagrađeni filmovi iz glavnih kategorija, među kojima su:

Film “VELIKI HIT” u režiji Emanuela Kurkola koji je nagrađen priznanjem za najbolju EVROPSKU KOMEDIJU GODINE, naći će se početkom sledeće godine u bioskopima širom Srbije.

NAGRADA ZA NAJBOLJI SCENARIO pripala je TOMASU VINTERBERGU I TOBIASU LINDHOLMU za napisani scenario već pomenute dansko-švedsko-holandske koprodukcije “JOŠ JEDNA TURA”.

NAGRADA ZA NAJBOLJI DIZAJN PRODUKCIJE pripala je KRISTINI KASALI za film “IZVANREDAN ŽIVOR DEJVIDA KOPERFILDA” snimljenog po čuvenom delu pisca Čarlsa Dikensa, a koji je već dostupan u domaćem Online bioskopu MOJ OFF.

NAGRADA ZA NAJBOLJU ORGINALNU MUZIKU pripala je DAŠI DAUENHOJER ZA FILM “BERLIN ALEKSANDERPLAC” – film koji je prikazan na ovogodišnjem festivalu DUNV FILM FEST i GETE FEST-u i koji ce uskoro biti dostupan u Online “dvorani” MOJ OFF.

POGLEDAJTE TREJLER FILMA “IZVANREDAN ŽIVOT DEJVIDA KOPERFILDA”