Gragory Porter i Liv Warfied, sa New Power Generation Horns, obeležiće ovogodišnji Musicology festival, koji je prethodne godine debitovao na Kalemegdanskoj tvrđavi.

Festival se održava i ovog leta u Beogradu, od 23 – 26. jula. Prva dva izvođača, poznata javnosti, najavljuju jak program, kome se, za sada, ne može naći parnjak u zemlji.

Liv Warfield
Liv Warfield

Liv Warfield i New Power Generation Horns, nastupiće 25. jula na Kalemegdanu. Izronivši iz zvezdane prašine, Liv se pojavila na muzičkoj sceni, učvrstivši svoje mesto kao legenda ovog vremena.

Pod uticajem muzičkih junakinja kao što su Nina Simone, Sade, Etta James, Tina Turner i Mary J. Blige, Liv ipak donosi unikatan zvuk, pun soula. Interesantno je to da je legendarni Princ neka vrsta mentora mladoj Liv i da je njenom novom albumu dao i autorski i producenski pečat.

Takođe, duvačka sekcija benda Liv Warfield, kao i sama Liv, su stalni članovi Prinsovog benda New Power Generation.

 

Gragory Porter

Gregory Porter, američki pevač, kantautor, glumac i dobitnik prestižne nagrade Grammy 2014. godine za najbolji vokalni džez album, zatvoriće drugi po redu Musicology festival 26. jula i prvi put se predstaviti našoj publici. Gregory je jedan od onih istinskih džez glasova koji klize niz vaše uvo direktvo u dušu, poput meda.

 

Sa korenima u gospelu, Gregory je poznat po tome što upravo poseduje sposobnost gospel pevača da publiku uvuče u svoj nasup i povede ih na putovanje. Ipak, svoj žanr opisuje kao hibridni džez, prožet i soulom, popom i gorepomenutim gospelom.

Osim unikatnog vokala kojim iznosi najrazličitije emocije, Gregori Porter je postao prepoznatljiv po tome što se uvek pojavljuje sa kapom, prilagođenom baš za njega, koju naziva svojim “sigurnim ćebencetom”.

31

Već prvim izdanjem Musicology festivala, otkriven je neki drugačiji Beograd, onaj koji možda nije dovoljno vidljiv. Iznikla je publika, čiji je ukus i senzibilitet marginalizovan i koja se ponovo pojavila sa svojim potrebama za kvalitetnim muzičkim događajima.

Ta zahtevna i novooslobođena publika, koja smelo traži zadovoljstvo istraživanjem van preovlađujućeg kulturnog miljea, pratiće Musicology festival i ove godine.

Ne propustite svoje omiljene izvođače, rezevišite period od 23 – 26. jula za Musicology.

Trenutno su u prodaji samo paketi karata, i to u Novom Bitefartcafe – u, Mitropolita Petra 8, kao i putem podajnih mreža Eventim, DD Tickets, GIGS TIX i Ticket line.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.