Devica je šesti astrološki znak u zodijaku. Proteže se na 150-180. stepenu zodijaka. Pod tropskim zodijakom, Sunce prolazi kroz ovu oblast, u proseku, između 23. avgusta i 22. septembra.

Element: Zemlja

Vladajuća planeta: Merkur

Dekada 1 DEVICA – od 23. avgust do 2. septembar (00°00′ to 09°59′)

Dekada 2 DEVICA – od 3. do 12. septembar (10°00′ to 19°59′)

Dekada 3 DEVICA – od 13. do 22. septembra (20°00′ to 29°59′)

Dekada 1 DEVICA 2023

Od 25. oktobra 2022. do 20. aprila 2023. – Pomračenje Sunca oktobra 2022. sekstil vaša dekada daje vam energiju, inicijativu i kreativnost. Povećana lična moć i uticaj pomažu u samopromociji i postizanju ciljeva. Bilo koji problem bi trebalo da bude lakše rešiti, a prethodni otpor nestaje. Vaše samopouzdanje i entuzijazam će impresionirati druge. Ovo je dobro pomračenje za početak novih veza i traženje usluga. Međutim, ovo pomračenje ukazuje na neizvesnost i nezadovoljstvo vezano za ljubav i novac. Moraju se doneti važne odluke o tome šta vas čini zaista srećnim i zadovoljnim.

Pročitajte i ovo: OVAN Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: BIK Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: BLIZANCI Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Od marta 2023. do marta 2024. – Saturn nasuprot vašoj dekadi može doneti izazove i blokade vašem napretku. Možda se osećate pesimistično i ograničeno u svojoj slobodi ili samoizražavanju. Ali vaše ambicije su možda s razlogom sputane. Možda vam je potrebno više obuke ili veština za učenje kako biste, kada dođe pravo vreme, mogli u potpunosti da iskoristite nove mogućnosti. Najbolji pristup je da ostanete strpljivi, usredsredite se na naporan rad i brinete o sebi. Suočavanje sa bilo kojom nedaćom će ojačati vaš karakter i dati vam više samopouzdanja.

Pročitajte i ovo: RAK Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: LAV Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: DEVICA Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: VAGA Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: STRELAC Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: JARAC Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: VODOLIJA Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: RIBE Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Rođeni 1. i 2. septembra jače će osetiti posledice 2024. godine.

Od 12. maja do 11. jula – Jupiter u trigonu sa vašom dekadom donosi rast, prosperitet, sreću i uspeh. Povećana dobra volja, vera i tolerancija čine većinu odnosa harmoničnijom. Samopouzdaniji i avanturistički pogled čini ovo odličnim vremenom za početak novih projekata, veza, putovanja na daljinu ili studija. Lični i duhovni rast može doći kroz religiju, duhovnost i grupne aktivnosti. Ovaj tranzit imate ponovo kasnije ove godine zbog retrogradnog Jupitera.

Od 25. avgusta do 13. septembra – Mars vam daje energiju, snagu, strast i hrabrost. Može učiniti da se osećate seksi i sportski, ali i frustrirano i ljuto. Biti previše asertivan i sebičan može izazvati svađe ili sukob. Ali vaša direktnost i samopouzdanje čine ovo odličnim vremenom za pokretanje novih projekata u vašem ličnom životu i karijeri. Intimni odnosi će imati koristi od vaše dodatne topline, šarma i harizme. Vaš seksualni nagon će biti jak, a drugi će vas smatrati seksualno privlačnijim nego inače.

Od 28. oktobra 2023. do 25. marta 2024. – Pomračenje Meseca oktobar 2023. u trigonu sa vašom dekadom donosi poverenje, unutrašnji mir i harmoniju u odnose. Ako morate da radite, možete se usredsrediti na posao sa ambicioznom energijom i obaviti ga dobro. Ako želite da se opustite, moći ćete bez osećaja da treba da radite nešto drugo. Ovo je takođe dobro pomračenje za javno promovisanje sebe i svojih ciljeva.

Od 30. oktobra 2023. do 27. februara 2024. – Jupiter ponovo u trigonu sa vašom dekadom trebalo bi da vas učini srećnim, optimističnim, entuzijastičnim i velikodušnim. Uključenost u politiku, filozofiju, socijalnu zaštitu i moralna, pravna ili etička pitanja mogla bi proširiti vaš um i povećati vaše zadovoljstvo i ispunjenost. Možete povećati svoje bogatstvo kroz investicije, poslovne ugovore ili samozapošljavanje. Ali izbegavajte preterano samopouzdanje ili preterano korišćenje resursa, posebno tokom retrogradnog Jupitera od 30. oktobra do 30. decembra 2022.

Dekada 2 DEVICA 2023

Od aprila 2021. do maja 2023. – Uran u trigonu sa vašom dekadom omogućava vam da napravite suštinske promene u svom životu bez uobičajenih poremećaja koje promene često donose. Sa uzbuđenim entuzijazmom možete izraziti lepšu stranu svoje ličnosti. Biće prilike da upoznate nove i uzbudljive ljude iz različitih sredina. Čak i odnosi sa dugoročnim partnerima mogu imati koristi od vaših eksperimentalnih i otvorenih želja.

Za rođene od 3. do 7. septembra efekat jenjava.

Rođeni od 8. do 12. septembra ove godine najmoćnije osećaju Uran.

Od 8. novembra 2022. do 20. aprila 2023., pomračenje Meseca, novembar 2022. u trigonu sa vašom dekadom donosi poverenje, unutrašnji mir i harmoniju u odnose. Ako morate da radite, možete se usredsrediti na posao sa ambicioznom energijom i obaviti ga dobro. Ako želite da se opustite, moći ćete bez osećaja da treba da radite nešto drugo. Ovo je takođe dobro pomračenje za javno promovisanje sebe i svojih ciljeva. Međutim, ovo pomračenje bi moglo učiniti ljude anksioznim, nestalnim i nepredvidivim. Fleksibilnost i otvorenost su potrebni za prilagođavanje uslovima koji se brzo menjaju.

Od 5. maja do 14. oktobra – pomračenje Meseca, maj 2023. u sekstilu sa vašom dekadom daje unutrašnju ravnotežu i zadovoljstvo. Razumno i racionalno sagledavanje obe strane pomaže vam da rešite lične probleme ili probleme u vezi. Intimni odnosi rastu kroz emocionalno vezivanje i međusobno poštovanje. Imate samopouzdanje i efikasnost da pokrenete zajedničke poduhvate, partnerstva i grupne aktivnosti.

Od 29. juna do 6. novembra – Jupiter u trigonu sa vašom dekadom donosi rast, prosperitet, sreću i uspeh. To vas čini srećnim, optimističnim, entuzijastičnim i velikodušnim. Povećana dobra volja, vera i tolerancija čine većinu odnosa harmoničnijom. Samopouzdaniji i avanturistički pogled čini ovo odličnim vremenom za početak novih projekata, veza, putovanja na daljinu ili studija. Možete povećati svoje bogatstvo kroz investicije, poslovne ugovore ili samozapošljavanje.

Od 10. do 28. septembra – Mars vam daje energiju, snagu, strast i hrabrost. Može učiniti da se osećate seksi i sportski, ali i frustrirano i ljuto. Biti previše asertivan i sebičan može izazvati svađe ili sukob. Ali vaša direktnost i samopouzdanje čine ovo odličnim vremenom za pokretanje novih projekata u vašem ličnom životu i karijeri. Intimni odnosi će imati koristi od vaše dodatne topline, šarma i harizme. Vaš seksualni nagon će biti jak, a drugi će vas smatrati seksualno privlačnijim nego inače.

Od 18. do 30. oktobra – Venera usmerava vašu pažnju na druženje, zadovoljstvo, kreativnost i finansije. Trebalo bi da se osećate ljubaznije i da izgledate seksualno privlačnije i harizmatičnije nego inače. Dakle, ovo je najbolje vreme za Devicu u 2023. za izlaske, veridbu, brak i poboljšanje ljubavnih odnosa. Sada je verovatnije pronaći bezuslovnu ljubav sa srodnom dušom. Lako se možete sprijateljiti i pobediti neprijatelje. Poslovna pitanja i ulaganja u umetnost, nakit i gotovinu trebalo bi da donesu profit.

Dekan 3 DEVICA 2023

Od 2018. do 2024. – Pluton u trigonu sa vašom dekadom donosi intenzitet, izdržljivost i strast. Ekstremno jačanje vašeg ega i nivoa samopouzdanja daje vam ogromnu ličnu moć i uticaj. Ljude će privući vaše snažno prisustvo i harizma. Uticajni ljudi će želeti da se udruže sa vama u situacijama u kojima će dobiti dobit. Posao, karijera i finansije bi trebalo da idu dobro, a možda ćete biti bogato nagrađeni za naizgled malo truda.

Za rođene od 13. do 19. septembra efekat jenjava.

Rođeni od 20. do 22. septembra ove godine najmoćnije osećaju Pluton.

Od 2021. do 2025. – Neptun naspram vaše dekade daje uvid u vaš pravi identitet. Možete projektovati određene ideale ili kvalitete na ljude ili situacije koje biste možda želeli, ali nisu stvarni. Ovo shvatanje može biti teško nositi zbog neverice, straha ili zbunjenosti. Suočenje sa nekim neprijatnim istinama može učiniti da se osećate nesigurno, izloženo ili slabo, ili čak poraženo. Raščistite zablude i stvari će se poboljšati.

Za rođene 13. i 14. septembra efekat jenjava.

Oni rođeni od 15. do 20. septembra ove godine osećaju punu snagu Neptuna.

Rođeni 21. i 22. septembra puni efekat dobijaju sledeće godine.

Od 20. aprila do 14. oktobra – Pomračenje Sunca aprila 2023. u kvinkunksu na vašu dekadu može učiniti da se osećate nesigurno, uznemireno i neodlučno. Ali to takođe daje poriv da se postigne zamišljeni budući cilj. Ključ uspeha je naučiti da se ograničite na jedan cilj. Tada će biti lakše donositi odluke, a neizvesnost će biti zamenjena unutrašnjom ravnotežom.

Od maja 2023. do maja 2026. – Uran u trigonu sa vašom dekadom omogućava vam da napravite suštinske promene u svom životu bez uobičajenih poremećaja koje promene često donose. Sa uzbuđenim entuzijazmom možete izraziti lepšu stranu svoje ličnosti. Biće prilike da upoznate nove i uzbudljive ljude iz različitih sredina. Čak i odnosi sa dugoročnim partnerima mogu imati koristi od vaših eksperimentalnih i otvorenih želja.

Rođeni od 13. do 16. septembra ove godine najmoćnije osećaju Uran.

Rođeni od 17. do 22. septembra to jače osećaju narednih godina.

Od 25. septembra do 13. oktobra – Mars vam daje energiju, snagu, strast i hrabrost. Može učiniti da se osećate seksi i sportski, ali i frustrirano i ljuto. Biti previše asertivan i sebičan može izazvati svađe ili sukob. Ali vaša direktnost i samopouzdanje čine ovo odličnim vremenom za pokretanje novih projekata u vašem ličnom životu i karijeri. Intimni odnosi će imati koristi od vaše dodatne topline, šarma i harizme. Vaš seksualni nagon će biti jak, a drugi će vas smatrati seksualno privlačnijim nego inače.

Od 14. oktobra 2023. do 25. marta 2024. – Pomračenje Sunca Oktobra 2023. u polusekstilu sa vašom dekadom vam pomaže da napravite male korake ka svojim dugoročnim ciljevima. Objektivno ćete prikupljati nove informacije dok jasno ne sagledate šta želite i kako do toga doći. Povećana fleksibilnost i otvorenost omogućavaju vam da se prilagodite malim, ali pozitivnim promenama u okolnostima.