Virtuelno koketiranje, ono s bivšim, neuzvraćeno: predstavljamo vam najpikantnije vrste flertovanja koje bi svako trebalo da proba barem jednom u životu.

Flert je dobar za vaše zdravlje i održava vas mladim: samo se naoružajte opuštenošću i potrudite se da to učinite bezbrižno, svesni da zaista nije svima koketiranje potrebno da postanu nešto važno, ali ipak može da bude dobro za vaše srce i raspoloženje i pruži vam prstohvat samozadovoljstva koje pomaže da se osmehnete.

Koliko ima vrsta flertovanja? Dosta!

Neki su čak i besplatni, ali svi su uvek izvrsna zabava koju možete da ispričate svojim prijateljima (i lepo ih zabavite) i jednog dana stavite u kolekciju uspomena (ili autobiografiju!).

Pročitajte i ovo: Kako previše jake želje u odnosu postaju prečica do razočarenja

Evo koje sve, apsolutno sve, treba da probate bar jednom u životu.

Koketiranje ‘zaljubljeni bambi’’

To je vrsta prolećnog koketiranja par ekcellence, koja se naziva i ‘zaljubljeni bambi’’, onaj u polju mirisnog cveća gde se gledate srcolikim očima i hodate po oblacima ruku pod ruku.

Pročitajte i ovo: Kojih se žena muškarci plaše? I zašto?

Onaj gde više ništa ne razumete, ljudi oko vas više ne postoje i vi se okolo volite poput tinejdžera, čak i ako je adolescencija već odavno trebalo da prođe.

Sve dok na putu ne naletite na prepreku, možete i dalje skakati poput jelena.

Winter photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Flert na gostujućem terenu

Flert nije uvek na domaćem terenu, ponekad može da bude i u drugom gradu, ponekad i u drugoj zemlji.

Pročitajte i ovo: Lepota se ne oprašta

Da li ste na odmoru u Londonu ili Njujorku, da li ste slobodni i želite da upoznate nekoga? Bacite se, u bar ili u klub ili preuzmite neku aplikaciju za druženje.

Druženje s nekim lokalno ponekad može samo da vam poboljša odmor – to sigurno čini uspomene zabavnijim.

Love photo created by master1305 - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Flert sa bivšim

Nije važno koliko je vremena prošlo, meseci, godina, mnogo godina.

Pisaće vam i reći će vam da vas nikada nisu zaboravili i tražiće od vas da se setite svih lepih trenutaka koje ste proveli zajedno.

Pročitajte i ovo: Želite život iz bajke? Evo zašto ne uspevate da ga ostvarite!

Ako dolazite iz hladne zime, a vaš krevet je već mesecima pust i prazan, možete da se odlučite da se ponovo provozate starim fijakerom.

Pripazite samo ako se prvi put loše završilo (da ne upadnete u zamku).

Woman photo created by standret - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Pijano koketiranje

Posle nekoliko pića dopada vam se vaš komšija mnogo više no obično i slučajno vam padne na pamet da je pokušaj intimnog druženja sa vašim najboljim prijateljem, barmenom ili momkom za koga mislite da vam je namignuo u pekari fantastična ideja.

Pročitajte i ovo: Brak vam je u krizi? Zbog ljubavi ili seksa?

Pa, nije uvek, ali sutradan ćete mu se smejati sa velikom, velikom glavoboljom.

Snow photo created by gpointstudio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Flert munje

Jedan, dva, tri i nestaju.

Ovo je vrsta hit and run koketiranja, ona zbog koje biste želeli da nestanu čim pucnete čarobnim štapićem nakon što ih konzumirate.

Pročitajte i ovo: Vodič za muškarce kojima je neprijatno da prilaze ženama

Budite oprezni jer kad god imate ovu nameru i saopštite je muškarcu, on to doživljava kao svojevrsni izazov i drži se za vas kao pijavica.

Pokušajte da budete što jasniji i pozdravite ga sa „vidimo se na društvenim mrežama“.

Neuzvraćeni flert

Čuvajte se da ne završite kao mušica privučena sveetlošću lampona (spržena!), jer možda vas je pozvao nekoliko puta, možda vam je takođe bio vrlo simpatičan, ali ne mora nužno da ima iste namere kao i vi.

Zato pripazite da ne skočite baš odmah jer dok ste u vazduhu može da se desi da tek onda shvatite da nemate padobran i da se srušite na zemlju ispred sebe.

Pročitajte i ovo: Može li pravi partner da se sretne u pogrešno vreme?!

Naravno, oni koji ne rizikuju ne dobijaju, ali ponekad ne bi trebalo da se zalećete raširenih krila prema zidu.

Ali za anegdote je to neizbežno.

People photo created by lookstudio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Virtualno flertovanje

Ponekad vam čak i razgovor može zagrejati srce.

Ne znači da uvek morate da dođete do srži stvari i ne znači da virtuelni flert mora da postane nešto stvarno.

Ponekad je flert samo flert.

Pročitajte i ovo: Zavist – emocija sa dva lica – kad tuđi uspeh doživljavaš kao svoj neuspeh

Ponekad je dobro osetiti kako je to kada ti se neko udvara, dobiti poruku ujutro kada se probudite ili uveče pre spavanja i sekstinga, ako to ne shvatate previše ozbiljno, takođe može da bude zabavno, bar neko izvesno vreme. Važna stvar je da ne šaljete previše kompromitujuće fotografije. Da ne bi posle to neko mogao da zloupotrebi…

People photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Poli flert

Da li želite da izađete sa jednim i u međuvremenu razgovarate sa drugim? Izađete u ponedeljak na večeru sa Lukom, dođete kući malo četujete sa Sinišom, a u četvrtak odete na kaficu sa Markom?

Pročitajte i ovo: Detaljan vodič za zavođenje žena – o čemu treba da vodite računa i šta žene žele

Pre svega, ne osuđujte sebe! Ako vam pomaže da se osećate dobro ili da se ne osećate loše u slučaju da vam neko od njih trojice ne odgovori ili ako želite da razmazite sebe, flert na nekoliko frontova je rešenje za vas.

Usput budi rečeno, ako lovite u više mora, imate više mogućnosti da pre ili kasnije ulovite dobru ribu (kapitalca!), a ne samo krabe.

Food photo created by Racool_studio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Flert u teretani

Da li vam se sviđa momak koji vam se smeši i pamti vaše ime dok je mlatio peškirom oko vas kao da snima usporene poze za erotski film?

Ostavite mu svoj broj telefona, u najgorem slučaju nikada ga neće iskoristiti ili će vam reći da mu laska vaša pažnja, ali je veren, ili ćete izaći na piće i moći ćete da razgovarate o svom programu ubrzanog treniranja s obzirom na to da leto dolazi (kao i uvek, godišnje jednom).

Pročitajte i ovo: Da li je gore pogrešiti ili nikad ne probati? – ljubavna priča #4

A možda ni vaš fitness instructor nije za bacanje? Šta je loše u tome da razmenite po par osmejaka između kvadricepsa i bicepsa?!

Ima i deseti – flert na poslu, ali to više nije ni društveno prihvatljivo, a mogu i da vas uhapse. Tako da – preskočite.