Ako ste rođeni između 21. juna i 22. jula, vi ste Rak.

Pod vladavinom Meseca – planete koja je povezana sa emocijama i unutrašnjim potrebama – lako možete shvatiti kako se drugi ljudi osećaju.

Svoje odnose ne shvatate olako i uvek želite da idete dublje sa ljudima. Međutim, ponekad ćete možda morati da se povučete i budete sami da biste mogli da se presaberete sa svojim intenzivnijim emocijama.

Pročitajte i ovo: Južni Mesečev čvor i karma predaka

Možda imate reputaciju da ste neraspoloženi ili povučeni, kada zaista samo uzimate vreme da bolje razumete sebe.

Website photo created by rawpixel.com - www.freepik.com
Foto Rawpixel, Freepik.com

Ti si prijatelj kome se svi obraćaju za savet

Lako ste u mogućnosti da se stavite u tuđe cipele i možda intuitivno osetite kroz šta ta osoba prolazi. Vaše utešne reči i prirodni majčinski instinkti razveseljavaju ljude. Vaši prijatelji mogu doći kod vas da iznesu svoje probleme i nesigurnosti, jer znaju da ćete strpljivo slušati i da nećete iznositi nikakvu osudu.

Pročitajte i ovo: Lilit – Crni Mesec – najmoćnija manifestacija nesvesnog

Veoma ste bliski sa svojom porodicom

Porodica vam je važna i možete se osećati veoma povezanim sa mestom u kome ste odrasli ili specifičnom kulturom u kojoj ste odrasli. Možda želite da provedete Božić i rođendane sa svojim voljenima ili idete na godišnje porodične izlete. Čak i ako niste bliski sa roditeljima i braćom i sestrama, i dalje verovatno imate dobre prijatelje koje smatrate porodicom.

Pročitajte i ovo: Kakav partner ti je potreban na osnovu tvog podznaka / ose ASC – DSC

Postajete prilično nostalgični

Provodite dosta vremena razmišljajući o prošlosti i verovatno se dobro sećate određenih datuma ili događaja iz detinjstva. Takođe bi vas mogla privući moda ili dekor iz nekog drugog doba – možda čak osećate da biste se tada bolje uklopili. Međutim, neophodno je da se vratite u sadašnji trenutak umesto da se zadržavate na prošlim postupcima i kajanjima.

Radije biste ostali kod kuće nego izašli

Izlazak u prepun bar tokom vikenda i druženje sa strancima može biti vaša najgora noćna mora. Više biste radije imali mala okupljanja sa ljudima koje već poznajete i sa kojima vam je već prijatno. Kada ste raspoloženi da samo ostanete kod kuće i da se izležavate, bilo kome je prilično teško da promeni vaše mišljenje.

Pročitajte i ovo: Saturnovo čistilište

Žudite za dubokim razgovorima sa ljudima

Kada razgovarate sa ljudima, volite da čujete kako im zaista ide, a ne samo o pozitivnom frontu koji bi mogli da iznesu. Uspevate u vođenju smislenih razgovora, gde ste u mogućnosti da se udobno otvorite i podelite svoja osećanja sa nekim. Kroz razgovor o vašim intenzivnim emocijama osećate se bliži i povezaniji u vašim odnosima.

Pročitajte i ovo: Mars u Strelcu, strastveni avanturista

Ne otpuštate lako zamerke

Veoma ste osetljivi i lično shvatate odbijanje. Možda se sećate male, ali kritične opaske koju vam je neko dao pre nekoliko meseci, i teško vam je da pustite ove stvari. Naročito nakon raskida, možda će vam biti teško da nastavite dalje, a mogli biste da ostanete prikovani za bilo kakvu povredu iz prošlosti koju vam je neko naneo.

Konfrontacija nije vaša najjača strana

Kada ste ljuti na nekoga, ne pokazujete lako da ste uznemireni. Umesto da se direktno suočite sa problemom, radije biste ga ignorisali i nadali se da će nestati. Možda se čak osećate loše što se ljutite na prijatelja ili člana porodice, jer ne želite da povredite njihova osećanja. Međutim, pošto ste tako empatični, to vam ponekad može otežati da se zauzmete za sebe.

Pročitajte i ovo: Najgore osobine svih znakova zodijaka

U početku deluješ stidljivo

Možda ćete se čuvati kada upoznajete nove ljude i volite da imate priliku da osetite osobu pre nego što joj poželite dobrodošlicu u svoj život. Morate biti sigurni u njihova osećanja pre nego što napravite bilo kakav potez. Kada prvi put izlazite sa nekim i tek ga upoznate, može proći neko vreme pre nego što osetite da možete biti potpuno svoji.

Pročitajte i ovo: Venera u uporednom horoskopu po kućama

Kuvanje je vaš jezik ljubavi

Kada ste pod stresom, volite da se prepustite svojoj omiljenoj hrani. Verovatno se okrećete receptima koje su vam pravile mama ili baka dok ste bili mali, jer vas podsećaju na dom. Kuvanje je način da se smirite i osećate utešeno, bez obzira na to koliko ste udaljeni od porodice, a možda biste želeli i da organizujete večere za svoje prijatelje.

Volite da brinete o ljudima

U vašim vezama imate tendenciju da preuzmete veoma negujuću ulogu. Volite da se osećate potrebnim ljudima, pa tražite načine na koje možete da pružite podršku svojim bliskim prijateljima ili romantičnim partnerima. Zaštitnički se ponašate prema svojim voljenima i idete dalje da uradite male stvari za ljude do kojih vam je stalo.