Podočnjaci nam otežavaju život, dermatolog konačno otkriva trik kako da ih se efikasno rešimo i da ne istresemo ceo novčanik.

Pročitajte i ovo: Kora limuna – najjeftinija investicija u vaše dobro zdravlje

Tamni podočnjaci su ponekad rezultat lošeg načina života, efekata dužeg izlaganja suncu ili jednostavno genetski faktor. Zbog toga postoje različiti uzroci njihovog pojavljivanja.

Pročitajte i ovo: Crvena hrana pomaže u mršavljenju – šta jesti i kako funkcioniše

Ipak, nije ih uvek lako otarasiti se… Neki se odlučuju za estetsku medicinu, dok drugi idu toliko daleko da koriste neodgovarajuće tretmane poput kreme za hemoroide.

Pročitajte i ovo: Da li su nam potrebni antioksidansi?

Međutim, postoje mnoge kreme da ih smanje, pa je dermatolog Shereenne Idriss odlučila da otkrije veoma efikasan tretman za zaustavljanje pigmentacije podočnjaka u videu objavljenom na njenom TikTok nalogu.

Image by halayalex on Freepik

Serum protiv hiperpigmentacije: odličan saveznik u borbi protiv podočnjaka

Glasna pristalica „manje je više“, dr Idris nije baš ljubitelj nametanja slojevite nege. Zbog toga ne dolazi u obzir da ona koristi serum, hidratantni tonik, tretman oko očiju i hidratantnu kremu. Dermatolog zatim preporučuje upotrebu seruma za hidrataciju i osvetljavanje tamnih krugova.

Pročitajte i ovo: Greške u ishrani koje vas goje, a da i ne znate da ih pravite

Uobičajeno, mnoge tretmane lica ne treba primenjivati oko očiju, ali prema mišljenju profesionalaca, u tu svrhu mogu da se koriste serumi protiv hiperpigmentacije.

Pročitajte i ovo: Šta jesti pre i posle rekreacije za postizanje najboljih rezultata

„Serumi dizajnirani za borbu protiv hiperpigmentacije na koži takođe deluju veoma dobro na podočnjake“, objašnjava ona u svom videu. Zaista, aktivni sastojci prisutni u ovim tretmanima takođe pomažu da se smanji boja ispod očiju, iako je koža u ovoj oblasti veoma tanka.

Image by halayalex on Freepik
Image by halayalex on Freepik.com

Kako i zašto ćemo se opredeliti za ovu tehniku?

Da biste iskoristili prednosti ovog proizvoda oko očiju, jednostavno ga koristite tokom vremena posvećenog njegovoj primeni na licu. U stvari, kada nanosite serum na celo lice, iskoristite priliku da prođete u nivou očiju dok kažiprstom tapkate tretman počevši od unutrašnjeg do spoljašnjeg ugla oka.

Pročitajte i ovo: Kreirajte WELLNESS RUTINU koja vam odgovara: Odakle da počnete

Ovaj savet ne samo da pomaže da se stane na kraj dehidraciji, već će i neutralisati veliki problem. Kao bonus, ovaj savet vam omogućava da uštedite mnogo novca, jer nas štedi od toga da ne plaćamo novac za tretman pilinga ili za kupovinu kreme za područje oko očiju.

Pročitajte i ovo: Ako imate 50+, ove namirnice obavezno uvrstite u ishranu

Tako smo konačno pronašli tretman koji će nam sačuvati lice i koji će nam konačno omogućiti da uštedimo nešto para.

A vi, da li ste već testirali serum protiv hiperpigmentacije na svojim podočnjacima?