Imati pravu negu za savršenu kožu je jedno, ali imati prave akcije je drugo.

Ako postoje dva proizvoda za negu kože bez kojih ne bismo mogli da živimo, to su losion za čišćenje i hidratantna krema.

Prvi je od suštinskog značaja za održavanje kože zdravom i čistom, dok drugi dubinski hrani kožu. Nedavno smo naučili kako da savršeno koristimo gel za čišćenje lica zahvaljujući video snimku koji je na TikTok-u objavio stručnjak za lepotu @amoudaktiktok. Ovog puta, dr Mamina Turegano na istoj platformi objašnjava kako pravilno naneti hidratantnu kremu.

Image by valuavitaly on Freepik

Koje oblasti treba izbegavati kada nanosite hidratantnu kremu?

Prvo na šta nas upozorava jesu različite vrste kože koje prekrivaju lice.

„Koža oko očiju, oko usta i na vratu je malo drugačija od ostatka lica. Koža oko očiju je tanja i ima manje lojnih žlezda. Koža na vratu nije tanja, ali ima i manje žlezda koje proizvode sebum (koji pomaže u zaštiti kože, napomena urednika).

Ove oblasti mogu biti malo osetljivije na određene sastojke, pre svega na retinoide, vitamin C, voćne kiseline koje pilinguju“, objašnjava profesionalac. Zatim savetuje da budete „veoma oprezni“, posebno kada krema sadrži aktivne sastojke koji bi trebalo da deluju na starenje kože ili čak potencijalnu hiperpigmentaciju.

Woman smile photo created by cookie_studio - www.freepik.com
foto by cookie_studio – www.freepik.com

Koje greške treba izbegavati prilikom nanošenja hidratantne kreme?

Kada koristite klasičnu hidratantnu kremu, možete je naneti na celo lice. Međutim, kada je tretman formulisan sa aktivnim sastojcima koji mogu da napadnu osetljiva područja epiderme, uključujući konturu očiju i vrat, morate biti oprezni. Da bi se sprečilo isušivanje kože na ovim mestima, dr Mamina preporučuje da se odlučite za kremu za konture očiju koja se može naneti i na područje vrata.

Štaviše, ovo nisu jedine oblasti koje profesionalac ističe. Zaista, to se takođe odnosi na područje oko usta koje može postati izuzetno suvo do tačke ljuštenja kada se primeni retinol.

Takođe navodi proceduru koju treba pratiti ako ne želite da ispustite ovaj aktivni sastojak u usta. „Ako želite, prvo nanesite hidratantnu kremu pre tretmana retinolom na ovom nivou“, objašnjava ona.

A vi, koji je vaš savet za hidrataciju kože bez oštećenja osetljivih delova epiderme?