Za večerašnju predstavu Gamma Cas, koja se igra na sceni Bitef teatra, sa početkom u 20 sati, delimo dva puta po dve karte, čitateljkama/ocima koje prve pošalju email na adresu redakcije sitoireseto.inbox@gmail.com.

Rediteljka Jelena Bogavac prvi put je režirala ovu predstavu 2010. godine. Ova, eksperimentalna inscenacija bavila se pisanjem i čitanjem, pa su u njenom nastanku, kao izvođači, učestvovali brojni pisci i spisateljice. Među njima je bio i Jovan Ćirilov.

DSC_0008

U skladu sa nazivom Bitefove pozorišne sezone 2015/16 – ,,Identitet”, ,,Gamma Cas” je predstava koja pokušava da profiliše identitet i inspiriše gledaoce da sebi postave pitanje ,,Ko sam ja?”.

,,Gamma Cas je predstava o identitetu: nacionalnom, evropskom, ličnom, političkom, nasleđenom, stečenom… O uspomenama i prtljagu koji nosimo na svom životnom putu. To je predstava o granicama i načinima da se one pređu. To je, takođe, predstava o strahu od smrti i svemu onome što u životu radimo kako bismo savladali taj strah’’, pojašnjava Milena Bogavac.