Za večerašnju predstavu Gamma Cas, koja se igra na sceni Bitef teatra, sa početkom u 20 sati, delimo dva puta po dve karte, čitateljkama/ocima koje prve pošalju email na adresu redakcije sitoireseto.inbox@gmail.com.

Rediteljka Jelena Bogavac prvi put je režirala ovu predstavu 2010. godine. Ova, eksperimentalna inscenacija bavila se pisanjem i čitanjem, pa su u njenom nastanku, kao izvođači, učestvovali brojni pisci i spisateljice. Među njima je bio i Jovan Ćirilov.

DSC_0008

U skladu sa nazivom Bitefove pozorišne sezone 2015/16 – ,,Identitet”, ,,Gamma Cas” je predstava koja pokušava da profiliše identitet i inspiriše gledaoce da sebi postave pitanje ,,Ko sam ja?”.

,,Gamma Cas je predstava o identitetu: nacionalnom, evropskom, ličnom, političkom, nasleđenom, stečenom… O uspomenama i prtljagu koji nosimo na svom životnom putu. To je predstava o granicama i načinima da se one pređu. To je, takođe, predstava o strahu od smrti i svemu onome što u životu radimo kako bismo savladali taj strah’’, pojašnjava Milena Bogavac.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.