Poklanjamo dva puta po dve karte za predstavu „Priča o vojniku”, koja se igra u petak, 17. februara, u 20 sati, na sceni Bitef teatra, čitaocima portala Sito&Rešeto, koji se prvi jave na email adresu redakcije sitoireseto.inbox@gmail.com, a prethodno su lajkovali našu Facebook stranicu i prijavili se za primanje nedeljnog newslettera.

foto 1

Muziku za predstavu Priča o vojniku, (L’Histoire du Soldat), komponovao je Igor Stravinski 1918. godine, a libreto je napisao Ramuz. U adaptaciji ovog dela od strane kompanije „Club Guy & Roni”, libretista Džudit Herzberg preradila je libreto tako da podstakne moralnu dilemu mladog vojnika koji se vraća iz rata. Тo je postignuto jednostavnim pitanjem – Kako se jedan pošten čovek nosi sa činjenicom da je ubijao ljude sa druge strane rovova?

_DSC0509c

Predstava Priča o vojniku spoj је intenzivnog plesa, govora, muzike, putovanje kroz imaginarne, ali i istinite događaje i emocije. Predstava je dobila prestižnu nagradu „Zlatna maska”, na istoimenom pozorišnom festivalu u Moskvi 2013. godinе.

_DSC0370cc

Koreografiju je radila trupa Klub Gaj i Roni“, poznata holandska plesna kompanija, koja prevazilazi plesni, i prelazi u sferu totalnog teatra, zbog svog zavodljivog spoja plesa, muzike i drame. Koreografi Gaj Vajcman i Roni Haver kreiraju poetična, uzbudljiva dela, koja često sadrže kritičku oštricu i ukazuju na neke društvene probleme. Oni prevazilaze teatarske konvencije i žanrovska ograničenja, i nude publici priliku da sagleda široko polje savremenog plesnog teatra, kroz inovativne i maštovite scenske forme.

_DSC0425ccc

Igrači Bitef dens kompanije su Ana Ignjatović Zagorac, Nataša Gvozdenović, Luka Mihovilović, Vladimir Čubrilo, Nikola Tomašević, Luka Lukić