Ovaj oktobarski pun Mesec nastaje kada Sunce u Škorpiji čini opoziciju Mesecu u Biku. Pun Mesec je vreme kulminacije obećanja i ispunjenja onoga što je započeto u vreme mladog Meseca. To je emocionalno vreme – vreme romanse, oplodnje i veza.

Ova faza Meseca se javlja na 5 stepeni i 9 minuta u znaku Bika, nasuprot Suncu na 5 stepeni i 9 minuta u znaku Škorpije. To je zauzeto pomračenje, konfigurisano sa Merkurom, Marsom i Jupiterom. Može biti naduvanih osećanja i možemo se boriti sa jakim porivima, tako da je mudro da sedimo sa svojim otkrićima malo pre nego što preduzmemo akciju.

Imajte na umu da je ovo jedno od nekoliko pomračenja skupa koje se dešavaju duž ose Bik-Škorpija, ali je poslednje u ovom skupu. Bilo je pomračenje Meseca u Biku u novembru 2021, pomračenje Sunca u Biku u aprilu 2022, pomračenje Meseca u Škorpiji (suprotan znak Bika) u maju 2022, pomračenje Sunca u Škorpiji u oktobru 2022, pomračenje Meseca2022 u novembru Bik, i pomračenje Meseca u Škorpiji u maju 2023. pre ovog.

Pročitajte i ovo: Samsung Galaxy Watch6 – savršeni saputnik za moderan život 

Ovo pomračenje služi kao konačan podstrek, podsticanje ili podsticaj da se poboljšaju oblasti života kojima vladaju Bik i Škorpija u našim kartama, a osećanje nezadovoljstva se može povećati. Vreme je da rešite stvari, uspostavite ravnotežu, uzmete lekciju i krenete dalje.

Ovo pomračenje najviše utiče na ljude sa ličnim planetama i pokazuje na 0 do 10 stepeni fiksnih znakova (Bik, Lav, Škorpija i Vodolija).

Pročitajte i ovo: Sve o delimičnom pomračenju MESECA U BIKU: 28. oktobar 2023.

Pročitajte i ovo: POMRAČENJE MESECA U BIKU, 28. oktobar 2023. – Testiranje granica 

Pročitajte i ovo: Šta oktobarsko POMRAČENJE MESECA znači za vaš horoskopski znak i podznak 

Pomračenja Meseca govore o odnosima i polaritetima. Sa uključenom osovinom Bik-Škorpija, ovo pomračenje Meseca nas primorava da pažljivije sagledamo svoje potrebe, nedostatke i želje u vezi ravnoteže između oblasti života kojima vlada Bik i Škorpije.

Kontrast između zemaljskog, praktičnog, miroljubivog Bika i emotivnog, transformativnog, kriznog orijentisanog Škorpije dolazi u punom cvetu. Mesec u Biku želi da pronađemo emocionalno ispunjenje kroz jednostavne, opipljive stvari u životu, dok nam Sunce Škorpija skreće pažnju na složenosti, nematerijalne stvari i misterije.

Pun Mesec osvetljava ovaj sukob između forme (Bik) i transformacije (Škorpija), i između prikupljanja (Bik) i deljenja (Škorpija). Zanemarivanje oba kraja ose sigurno će nam se vratiti. U idealnom slučaju, trebalo bi da pronađemo ravnotežu između dve energije, a ovo je ono na šta nas ovo pomračenje Meseca poziva (ili gura). Ovo pomračenje govori o buđenju potrebe da uživamo u plodovima svog rada i da se povežemo sa svojom željom da brinemo o sebi i svojim potrebama.

Image by kjpargeter on Freepik

U ovom trenutku se hitno zanimamo za fizički svet i za sopstvene senzualne potrebe i želje. Iako bi trebalo da pazimo na tvrdoglavost, neki lični interesi su sada zdravi i neophodni.

Ovaj set pomračenja pokrenuo je potrebu za balansiranjem naših života između sakupljanja i deljenja, jednostavnog i komplikovanog, opipljivih i emocionalnih složenosti. Emocije, osećanja i otkrića sada su ključni – oni vode ka rešenjima.

Ovo je strastveno i kreativno pomračenje punog Meseca, sazrelo sa mogućnostima i iskustvima učenja. Pitanja intimnih odnosa, kao što su nivo lične udobnosti i vrednosti i seksualnost, sada su na prvom mestu.

Nešto se gradilo u nama, a sada je vreme kada energija kosmosa prilično zahteva da je pustimo napolje. Tokom narednih meseci otkrićemo šta to znači za nas. Za sada, ne možemo da sedimo na svojim osećanjima. Moramo ih izraziti.

Neka vrsta krize (koja može biti kriza svesti) ili iznenadna svest o nedostatku u našim životima pruža nam zlatnu priliku da istražimo svoje emocionalne potrebe u kontekstu polariteta kuće gde se pomračenje dešava u našim natalnim kartama.

Odnosi mogu biti osporeni, prekinuti ili ojačani u ovom trenutku. Naše otkriće je emocionalno nabijeno i dramatično – sve se čini velikim i većim od života u ovom trenutku. Bogojavljenje je verovatno kada postanemo akutno svesni svog nedostatka. Ovo razumevanje nas može pokrenuti na afirmativnu akciju, iako može postojati neki početni nivo haosa.

Ovo je vreme za rad na raščišćavanju prošlih obrazaca koji su nas sputavali od ličnog ispunjenja, posebno onih koji su usredsređeni na pitanja deljenja, posesivnosti, udobnosti i samopoštovanja.

Uzmite u obzir da, sa Merkurom, Marsom i Jupiterom u teškom aspektu, sada može doći do preterivanja, ili vesti i otkrića koja dolaze mogu biti naduvane i dramatične, ali ne mogu da se smanje jer potiču iz stvarnih osećanja. Ovo pomračenje je takođe u harmoniji sa Saturnom, što ukazuje na snažnu sposobnost da stvari preokrenemo i učinimo da rade za nas, posebno na praktičnom nivou.

Ovo pomračenje Meseca može imati način da skrene pažnju na disfunkcionalne oblasti našeg života. Emocije i spoznaje su velike. Planovi mogu da procvetaju.

Kroz događaje, okolnosti i epifanije koje se dešavaju u vreme ovog pomračenja, učimo da moramo da stupimo u kontakt sa svojim potrebama za jačom vezom sa našom fizičkom prirodom i potrebama. Da bismo se osećali ispunjeno, moramo da priznamo i prihvatimo našu potrebu da se brinemo o sebi i osećamo se utemeljeno i snažno kao pojedinci. Povećanje našeg prihoda može biti deo ovoga, kao i efikasnije upravljanje drugim ličnim resursima, uključujući našu ličnu imovinu, dragocenosti, imovinu i talente.

Postajemo svesni gde smo preterali u zavisnosti od drugih, bilo emocionalno, fizički ili materijalno, gde je to došlo nauštrb naše sopstvene vrednosti.

Puni Meseci su uvek od pomoći za uvećanje već postojećih problema kako bismo videli gde da vratimo ravnotežu. Naš veći rad bi trebalo da se fokusira na postizanje dobre ravnoteže. Prosvetljenje nam sada pruža zlatnu priliku da istražimo svoje emocionalne potrebe, što na kraju dovodi do pozitivnih akcija i odluka.