Diznijeva striming platforma i Bi-Bi-Si objavili su trejler i datume premijere za specijalne emisije povodom 60. godišnjice kultne serije „Doktor Who“, koji će debitovati na Disney+ i BBC-ju kasnije ove godine. Prvi specijal, “The Star Beast”, biće premijerno prikazan 25. novembra; „Wild Blue Yonder“ izlazi 2. decembra; „The Giggle“ će premijerno biti prikazan 9. decembra.

Prema loglajnu, godišnjice će „ponovo ujediniti četrnaestog doktora (Dejvid Tenant) i Donu Templ-Nobl (Ketrin Tejt) dok se suočavaju sa svojim najstrašnijim zlikovcem do sada: tvorcem igračaka (koga igra Nil Patrik Haris, što je njegov debi u spektaklu ‘Doctor Who’).“

Foto Disney/BBC

Popularni glumac Tennant igrao je u ulozi Desetog doktora od 2005. do 2010. i smatra se jednim od najboljih glumaca koji tumače protagonistu koji putuje kroz vreme. Od tada se vratio u voljenu franšizu kao četrnaesti doktor.

Ostatak glumačke ekipe uključuje Yasmin Finney kao Rose Temple-Noble, Miriam Margolyes kao glas Meep i Ruth Madeley kao Shirley Anne Bingham, pored izvođača kao što su Jacqueline King kao Sylvia Noble, Karl Collins kao Shaun Temple i Jemma Redgrave kao Kate Lethbridge-Stewart.

Dugotrajna naučno-fantastična akciona avanturistička serija se emituje na Bi-Bi-Siju od 1963. Najnovija sezona serije „Doktor Who”, u kojoj glumi zvezda ’’Seksualnog obrazovanja’’, Ncuti Gatwa, kao Petnaesti doktor, biće emitovana 2024. godine.

„Doctor Who“ produciraju Bad Wolf i BBC Studios. Rasel T. Dejvis služi kao šouraner, pisac i izvršni producent. Fil Kolinson, Džoel Kolins, Džuli Gardner i Džejn Trenter takođe su izvršni producenti. Specijalne emisije za godišnjicu napisao je Rasel T. Dejvis, a režirali su Rejčel Talalej, Tom Kingsli i Čanja Baton.