Nemoj gledati TV. Tamo će te ubeđivati da cela planeta slavi kao nikada do sada, a to nije tačno.

Danijela Stojanović, klinički psiholog i psihoterapeut, PS Kontrapunkt
Danijela Stojanović, klinički psiholog i psihoterapeut, PS Kontrapunkt

Dovoljna ti je i grana od jelke, ne treba ti cela. Posle treba ili da je presađuješ, ili da budeš objekat gnušanja boraca za očuvanje prirodne sredine i sl., ako je baciš. Ne kupuj ni onu plastičnu kod Kineza, posle ćeš stalno da je brkaš sa kišobranima i da se nerviraš.

Tako se neće brinutii za tvoj socijalni život, a nećeš morati ni da ih zoveš oko ponoći, kad su linije preopterećene. A i kada ih dobiješ, oni su bunovni,  jer su zaspali i navili sat da im zvoni u ponoć, ali ga nisu čuli.

Potrošićeš manje para, a moći ćeš da čuješ da je važan znak pažnje, a ne vrednost poklona. Tako ćeš se osećati kao veoma pažljiva osoba.

Koliko danas slikaj se na nekom javnom mestu, ispred neke velike luksuzno ukrašene jelke, sa čašom šampanjca u ruci. Kasnije tu fotografiju stavi na Fejsbuk, da bi svojim prijateljima čestitao Novu godinu kako dolikuje.

Ako imaš malu decu, zaboravi na sve ove ideje i dočekaj Novu godinu po svim pravilima, inače će kasnije, kad odrastu, da pričaju kako su imala nesrećno detinjstvo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.