Nemoj gledati TV. Tamo će te ubeđivati da cela planeta slavi kao nikada do sada, a to nije tačno.

Danijela Stojanović, klinički psiholog i psihoterapeut, PS Kontrapunkt
Danijela Stojanović, klinički psiholog i psihoterapeut, PS Kontrapunkt

Dovoljna ti je i grana od jelke, ne treba ti cela. Posle treba ili da je presađuješ, ili da budeš objekat gnušanja boraca za očuvanje prirodne sredine i sl., ako je baciš. Ne kupuj ni onu plastičnu kod Kineza, posle ćeš stalno da je brkaš sa kišobranima i da se nerviraš.

Tako se neće brinutii za tvoj socijalni život, a nećeš morati ni da ih zoveš oko ponoći, kad su linije preopterećene. A i kada ih dobiješ, oni su bunovni,  jer su zaspali i navili sat da im zvoni u ponoć, ali ga nisu čuli.

Potrošićeš manje para, a moći ćeš da čuješ da je važan znak pažnje, a ne vrednost poklona. Tako ćeš se osećati kao veoma pažljiva osoba.

Koliko danas slikaj se na nekom javnom mestu, ispred neke velike luksuzno ukrašene jelke, sa čašom šampanjca u ruci. Kasnije tu fotografiju stavi na Fejsbuk, da bi svojim prijateljima čestitao Novu godinu kako dolikuje.

Ako imaš malu decu, zaboravi na sve ove ideje i dočekaj Novu godinu po svim pravilima, inače će kasnije, kad odrastu, da pričaju kako su imala nesrećno detinjstvo.