Sedite u turski sed i recite tri puta mantra Ong Namo Guru Dev Namo.

Možete sesti i na stolicu, važno je samo da vam kičma bude prava. Usmerite pogled na vrh nosa. Ako vam je to teško probajte na sledeći način – zatvorite prvo oba oka. Onda otvorite levo oko i pogledajte vrh nosa pa ga zatvorite. Otvorite desno oko, pogledajte vrh nosa, zatvorite oko. Otvorite oba oka i trebalo bi već da bude lakše. Ako vidite na vrhu nosa sjajno slovo V onda ste uradili odlično.

Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd Foto Dejan Cvetković
Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd
Foto Dejan Cvetković

Savijte ruke u laktovima, ispravite dlanove. A onda otvorite malo ruke, dlanove otvorite na 60 stepeni i brzim odsečnim pokretom približite dlanove kao da hoćete da aplaudirate ali ne dotičite dlan o dlan. Dlanovi su u predelu druge čakre, ispod pupka. Kada ruke idu ka centru, stegnite polne organe. Obratite pažnju da ne treba da radite mulabandu. Anus i donji deo stomaka se ne stežu.

Udah je kada se ruke otvaraju, izdah kada idu ka centru.

Preporučena mantra je Ek Ong Kar Sat Gur Prasad.

Počnite nekoliko dana sa 11 minuta i postepeno produžite do 31 minut. Za kraj udahnite, zadržite disanje i napregnite sve mišiće tela. Zadržite dah 15 sekundi. Izdahnite. Ponovite još dva puta.

Ova meditacija budi i balansira energiju u drugoj čakri.

P.S. Želela bih još da vas pozovem da, ako želite da postanete kundalini joga učitelj ili ako želite samo da prodjete kroz taj moćni proces čišćenja, krenete sa mnom u Indiju krajem septembra kod velike Gurmukh. Posle 25 dana intenzivne kundalini joge na obalama svete reke Gang sa velikim učiteljima, vratićete se sigurno drugačiji. Kundalini joga nas menja, Indija nas menja, a kundalini joga u Indiji je pun pogodak. Pridružite nam se!

Ovde možete pročitati detalje.

Sat Nam!

Vaša Danica

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.