Život je neprekidni proces našeg razvoja i rasta.

Svaki čovek predstavlja sistem koji se neprestano regeneriše, obnavlja i razvija, sistem koji može uvek da se prilagodi novim uslovima, ma kakvi da su.

Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd
Foto Dejan Cvetković

Čim čoveka prestanu da zanimaju nove stvari, nova učenja, on prestaje da se menja na bolje, život polako staje u njemu, nema više poleta i energije i čovek postaje prazan i neživ, da ne kažem, mrtav.

Naravno da nije lako stalno biti na burnim talasima učenja i rada na sebi. U određenim periodima života neminovno se javljaju krize, ali i njih treba prihvatiti i shvatiti kao još jedan period rasta. Najkritičnije godine su godine u kojima se preklapaju životni ciklusi.

U tehnologiji Kundalini joge to su periodi života od:

11-14 godine
18-22
33-36
42-44
54-56
63-66
72-77

U ovim godinama menjaju se pogledi na život kod svakog čoveka, menja se nivo i kvalitet energije, menja se čak i psiha čoveka.

Uopšteno, možemo reći da se ceo životni vek čoveka može podeliti na tri ciklusa.

– 18-ogodišnji ciklus životne energije

Svakih 18 godina nivo naše energije, zdravlje, vitalnost i mentalne sposobnosti se menjaju. To su godine 18-36-54-72-90-108.

– 11-ogodišnji ciklus intelekta

Na svakih 11 godina menja se naš intelekt. Razvijamo nove navike i umeća efektivnog i kreativnog rešavanja dobijenih zadataka, tražimo i nalazimo nove strategije i prakse, širimo dijapazon svojih mogućnosti.

To se dešava u sledećim godinama života 11-22-33-44-55-66-77-88-99.

– 7- ogodišnji ciklus svesnosti

Svesnost u smislu osvešćenosti. Menja se naš pogled na svet, menja se dubina shvatanja života, menjaju se prioriteti.

To su godine 7-14-21-28-35-42-49-56-63-70-77-84-91-98.

I kada pogledamo sve životne cikluse, zajedno dobijamo baš te krizne godine iz početka teksta. Kriza, naravno, ne predstavlja nikakvu tragediju, već je treba shvatiti kao dobijenu mogućnost intenzivnog rasta.

Važno je samo da srcem prihvatite da je proces menjanja neminovan i da se ne bojite, da shvatite kada se jedan životni ciklus završio i kada prelazite u novi, da se ne zaglavite u prošlosti i proćerdate mogućnost rasta već da hrabro plovite na prelepim talasima života.

Sat Nam!

Vaša učiteljica Kundalini joge,

Danica

***

Kraljica Kundalini joge, Gurmukh, dolazi ponovo u Srbiju, sa izuzetnim šestodnevnim seminarom, od 29.10-4.11. Velika učiteljica Gurmukh, jedna od pet najvećih učitelja joge u svetu, daće nam alate sa kojima se lakše pliva i u burnim godinama života.

Seminar će biti održan u srcu nacionalnog parka Fruška Gora, usred šume. Bićete okruženi zelenilom, mirom i cvrkutom ptica. Ne propustite izuzetnu mogućnost da radite na sebi sa velikom Gurmukh! Ovakvi seminari zaista menjaju život.

Više o seminaru možete pročitati OVDE.