Čovek koji ne zna da živi saglasno svojim rečima, nikada neće spoznati Boga!

– Yogi Bhajan, master kundalini joge
Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd Foto Dejan Cvetković
Danica Cvetković,
sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd
Foto Dejan Cvetković

Svaka reč koju izgovorite je veoma važna i morate da je uvažavate i cenite. Na Istoku je svaka izgovorena reč kao mantra. Reči su toliko jake i imaju veoma jak uticaj na sve što nas okružuje, da čak i jedna pogrešna reč može da sruši ceo vaš svet, a lepa reč može da vam popravi raspoloženje i da donese mnoga dobra.

Ali od detinjstva smo naučeni da pričamo nesvesno, i sve dok ne postanemo svesni da nas naše reči odvajaju od Istine putovanja naše duše, teško ćemo otvoriti petu čakru.

Naše reči moraju jasno izražavati ono što se nalazi unutar nas, našu suštinu i to mora biti istina. Kao što nam peta čakra daje sposobnost da govorimo istinu tako i istina daje snagu našoj petoj čakri.

Sve negativne, ružne i lažljive reči uništavaju energiju pete čakre. Kada ljudi ogovaraju, spletkare i osuđuju druge, onda blokiraju energiju pete čakre i ne dozvoljavaju efirnim energijama da se podignu ka višim energetskim centrima, a takođe nanose veliku štetu celom organizmu jer loše utiču na rad štitne žlezde koja reguliše ceo metabolizam.

Osnovna karakteristika pete čakre je snaga projekcije. Svaki put kada uspemo duboko da dirnemo nekoga svojim rečima, to znači da nam radi peta čakra.

Kada je rad te čakre narušen, postajemo preterano tvrdoglavi i samouvereni i to što govorimo postaju naša lična ograničena predstava o Istini. Peta čakra nam otvara dostup u sferu znanja. Sa otvorenom petom čakrom mi prihvatamo Božju volju i znamo da baš sve što nam se dešava, dobro ili loše, sve je to za naše dobro.

Kada me pitaju na konsultacijama kako može nešto ružno da bude dobro, najjednostavniji i najrazumljiviji je odgovor jednog velikog jogina koji je rekao da naša duša prolazi kroz 84 miliona reinkarnacija i da je čitav jedan ljudski život za dušu kao tri minuta u našem životu.

Da li biste pretrpeli veliki bol u roku od tri minuta da bi vam u vašem životu bilo bolje? Isto tako i duša bira.

Probajte, to je jedna od težih krija.
Sat Nam!

Vaša Danica