Moj poklon vama za Dan zaljubljenih je prevod reči o ljubavi velikog prosvetljenog učitelja kundalini joge Yogi Bhajana.

Šta je to ljubav? Kada vi osećate odsustvo Ja unutar sebe i kada možete da vibrirate za nekoga tada ste ispunjeni ljubavlju. Ljubav je najviše stanje individualne svesti. Sve je prekrasno. To je osećanje tolike potpune lepote da ne postoje reči koje to mogu objasniti i naša nesposobnost da objasnimo samo nam govori o tome da je to ekstaza. A ako možete rečima opisati ekstazu, onda to i nije ekstaza.

Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd
Foto Dejan Cvetković

Ljubav je snaga koja stoji iza postojanja jer ljubav je totalnost postojanja. Ljubav nije poslovni dogovor „Ja ću ti doneti cveće, a ti ćeš me poljubiti“.

Ljubav nije roba. Za ljubav ne treba odobrenje ni ocena. Stanje ljubavi je van toga. Žrtvovanje je početak svake ljubavi. Morate žrtvovati svoje Ja. Ljubav je doživljavanje odsustva Ja unutar samog sebe. I zato je ljubav Bog. Niko ne može objasniti ljubav jer ljubav je ekstaza. Ljubav je suština večne predanosti. Ljubav se nikada ne menja. Ako se ljubav promenila, onda to nije ljubav.

Ljubav je najbezopasnije mesto u čoveku. Ljubav je veoma siguran, veoma moćan lek. Ljubav ne boli. Ljubav nije mala. Ljubav je beskonačna. Ljubav ne zna za argumente. Ona je izvan granica. Ljubav je stanje uverenosti i spokojstva.

Kada sumnjate u sebe, ne volite, a kada ne volite, onda i ne živite.

Bez ljubavi nema Boga. Bez ljubavi nema Duha. Bez ljubavi nema prosperiteta. Bez ljubavi nema iskrenosti, Bez ljubavi nema sreće. Ljubav je ključ ka svemu što predstavlja vas i spolja i iznutra. Ljubav je totalno stanje tolerantnog uma. Totalna tolerantnost je ljubav. Ljubav nema granice. Kada ona ima granice onda to i nije ljubav. Ljubav je suština večne predanosti. Ljubav se nikada ne menja. Ljubav je ljubav.

I da vas podsetim na kundalini joga kriju za privlačenje ljubavi u vaš život.

Sat Nam!

Vaša  Danica