Kundalini pranička meditacija produžava mladost uma i tela, i pomaže nam da budemo zdravi.

Uklanja depresiju i uravotežava energiju. Može vam se desiti da tokom meditacije počnete da zevate i da se mrdate, ali samo nastavite da radite.

Sedite u turski sed sa pravom kičmom i recite Adi mantru. Stegnite obe ruke u pesnice i ispružite oba kažiprsta. Palčevi su preko savijena, ostala tri prsta. Stavite ispruženi kažiprst preko drugog kažiprsta i to tako da se srednje falange dodiruju. Kažiprst desne ruke je preko kažiprsta leve ruke, desni dlan je okrenut nadole, levi dlan ka gore. Držite ovu mudru (položaj prstiju) na nivou dijafragme.

Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd
Foto Dejan Cvetković

Onda polako udahnite na nos i polako, ali jako izdahnite na usta. Usta su malo napućena i obrazuju slovo O. Pri izdahu treba da osećate struju vazduha na vrhovima kažiprsta. Udah i izdah jednako traju, najmanje pet sekundi, ali se potrudite da bude malo duže. Nikada ne radite ovu pranajamu sa brzim disanjem. Meditirajte na svoju sopstvenu pranu koju nosi ovaj način disanja. Dišite maksimalno 11 minuta.

Za kraj prepletite sve prste, udahnite duboko, podignite ruke iznad glave i sa izdahom spustite ruke, lezite malo i opustite se.

Sat Nam!

Vaša učiteljica kundalini joge,

Danica

NAPOMENA

U aprilu počinjem da držim online časove kundalini joge, tako da možete raditi kundalini jogu sa mnom sa bilo koje tačke zemaljske kugle. Prvi čas je besplatan. Zainteresovani mogu da mi pišu na mail danicacvetkovic7@gmail.com.