Srećna vam Nova 2019. godina!

Po kundalini numerologiji, 2019. godina je u znaku broja 3 (2+0+1+9 je u zbiru broj 12 odnosno 1+2=3). Broj 3 je broj tela pozitivnog, projektujućeg uma.

Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd
Foto Dejan Cvetković

U kundalini jogi imamo tri broja uma, broj 2 je zaštitni, negativni um koji ume da nas koči, ali koji nas i štiti od opasnosti, broj 3 – pozitivni um, onaj koji uvek vidi sve dobro i često srlja, ne razmišljajući, jer se njemu nikad ne može ništa loše dogoditi, i broj 4 – neutralni ili meditativni um koji balansira negativni i pozitivni um. (I još osam brojeva, ali o tome pročitajte na mom sajtu www.kundalini.rs).

Ključna reč za broj tri je Đavolsko ili Božansko.

Kjučno pitanje za ovu godinu  je – Dozvoljavam li ja sebi nadu? Dozvoljavam li ja sebi da imam dobro u svom životu?

Ova godina će nam dati nadu za isceljenje. Broj tri vidi uvek sve pozitivno, a vrlo je važno da verujemo da će sve biti bolje i biće. Ova godina će biti u znaku plusa, ispunjena svetlošću i pozitivnom energijom. Pomoći će nam da sagledamo svoje svetle strane, moći ćemo lakše da rasteramo negativno raspoloženje, kad nas spopadne i da nadahnemo druge ljude. Ova godina će nam doneti više osmeha, više radosti, više akcije. Lakše ćemo pronaći iskre Božanskog u svakidašnjici.

U ključnoj frazi za treće telo reč Božansko označava sposobnost projektovanja svoje volje na Božansku volju. “I da bude volja Tvoja i na zemlji kao i na nebu”. Kada prihvatimo da će se sve što treba da se desi, desiti, i to po Njegovoj volji, onda je i naša projekcija Božanska. Kada projektujemo svoju volju iz ega, kada još nije ni vreme ni mesto za ispunjenje naših želja, onda je to deo Đavolskog iz ključne fraze.

U ovoj godini treba da pazimo da ne projektujemo u svojoj glavi suviše i da ne hrlimo glavom bez obzira, gledajući kroz ružičaste naočare, koje ćemo sigurno imati. Trebalo bi malo da usporimo i da sagledamo svoja rešenja sa svih strana. Ako ne obratimo pažnju na rizik, naša brzopleta rešenja nas mogu dovesti do pakla veoma brzo. Đavolsko iz ključne fraze može biti aktivirano. Ako nismo u stanju da proračunamo rizike bilo koje situacije, velika je verovatnoća da ćemo doživeti neprijatnosti.

Broj tri nam tako može doneti i negativnost usmerenu prema nama samima, gnev, okrivljavanja sebe, destruktivnog ponašanja ka sebi.

Moram da se osvrnem i na tarot numerologiju. Po tarot kartama 2019. godina je u znaku broja 12. U Crowley-Thoth tarot kartama broj 12 je broj Obešenog, u Osho tarotu broj 12 je nova vizija. Kad visite glavom nadole naravno da ćete imati novu viziju, nove poglede na svet. Samo zamislite kakav bi bio vaš pogled odozdo nagore. Kada čovek ima nove uvide, sigurno će se promeniti.

Mislim da će Nova godina definitivno doneti transformaciju mnogim ljudima naše planete. Još od 2012. godine se sve ubrzano menja, naša svest se transformiše i širi, planeta diše novim vibracijama. Meni lično je 2012. godina donela rešenje da proširim svoja znanja iz Kundalini joge i postanem učitelj, sigurna sam da je i mnogima od vas donela temeljite promene.

A sada smo već sedam godina u novoj Eri, Eri Vodolije. U svakom trenutku našeg vremena postoji skriveni moćni potencijal. Ubeđena sam da će 2019. godina svakom od vas doneti spoznaju svoje svrhe na dubokom suptilnom nivou. Doneće vam novo poimanje života drugi ugao gledanja na svet. Neophodno je da odbacimo uobičajene obrasce emocija, razmišljanja, ponašanja, da se oslobodimo svega za šta smo se grčevito zakačili i radili automatski, po navici. Moramo ponovo sagledati naše stare sisteme vrednosti, ostaviti sve negativno iza sebe, u staroj godini.

Sve u svemu, čeka nas intenzivna godina, ispunjena polarnostima. Biće i pozitivnog i negativnog, ali će pozitivno prevagnuti, jer ipak je to, po Kundalini (tantričkoj) numerologiji, godina pozitivnog uma.

Stavite ružičaste naočare i pogledajte na svet iz novog ugla! Sve najbolje u Novoj godini!

Sat Nam!

Vaša učiteljica Kundalini joge,

Danica