Jogu možemo objasniti i na sledeći način – to su mentalne i fizičke vežbe koje dovode čoveka u stanje u kome on može izmeniti samog sebe.

IMG_1651 (1)
Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd Foto: Dejan Cvetković

Ako ste svesni da nešto treba da uradite na sebi, a ne znate šta, pogledajte u svoju numerologiju, svoje brojeve i tela. Možete da otkrijete gde su vaša slaba mesta i onda možete da balansirate vaša tela i da bolje upoznate sebe.

Ako imate broj 11 u svojoj numerologiji najbolje je da prođete po ključnim pitanjima svih tela (svih brojeva).

Zadajte sebi pitanje i vidite kakav vam je odgovor, gde se nalazite. Jedanaesto telo predstavlja kristalizaciju i ispoljavanje svih tela zajedno.

Ključna fraza je – kraljevski, veličanstven.

Ključno pitanje je – da li ja sebi dozvoljavam da znam sve i da budem sve?

Tip ličnosti je – božanski kanal.

Prvo treba da pronađete najslabije mesto i odatle da krenete. Ljudi često misle da vi imate odgovore na sva pitanja i da treba uvek da izgledate savršeno, mada vi tako ne osećate. Često ste perfekcionisti.

Kada je broj 11 na jakom mestu, posedujete urođeno duboko poznavanje sebe. Znate sve svoje i dobre i loše strane. Imate skoro natprirodne sposobnosti da znate šta i kako treba da radite u bilo kojoj situaciji. Znate da kada istinski živite u sadašnjem trenutku sve vama potrebno će samo doći.

Meditacija za 11 telo

Sedite u turski, stavite ruke u molitveni i recite mantru Ong Namo Guru Dev Namo tri puta.
A onda stavite ruke u gjan mudru (kažiprst i palac se dodiruju) na kolena. Zavrnite jezik nagore i pritisnite njime gornje nepce. Govorite u sebi mantru Ra Ma, što u prevodu znači Sunce i Mesec. Dišite normalno. Zamislite kako gledate kroz teme glave u plavo nebo na kome su istovremeno i Sunce i Mesec. Radite jedan minut. Meditaciju možete postepeno produžavati do 11 minuta.

I stavite ruke u molitveni i recite Sat Nam.

Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd Foto: Dejan Cvetković
Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd
Foto: Dejan Cvetković

Sat – Nam!
Voli vas vaša Danica