U kundalini jogi preporučuje se ova meditacija za poremećaje menstrualnog ciklusa.

Ona harmonizuje spoljašnji uticaj Meseca i balansira mesečeve centre u telu žene. Postoji nekoliko meditacija koje se preporučuju samo ženama u kundalini jogi i ovo je jedna od njih. Balansira hormonski i endokrini sistem, normalizuje menstrualni ciklus, u danima ciklusa smanjuje nervozu.

Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini kub Beograd
Foto Dejan Cvetković

Ako imate neuredne menstruacije radite ovu meditaciju svakodnevno 40, 90 ili 120 dana.

Ako imate problema sa vratom, molila bih vas da je ne radite, već uzmite da radite klasičnu Kirtan kriju, koju možete je da pronađete u mojim ranijim tekstovima na portalu Sito&Rešeto.

Prvo otpevajte uvodnu Adi mantru. Lezite na stomak, brada je na podu, glavu držite pravo. Ruke su sa strane tela, dlanovi gledaju na gore.

Počnite da mentalno pričate mantra Sa – Ta – Na – Ma (Sa – Beskonačnost, Ta – Život, Na – Smrt, Ma – Ponovno rodjenje) i da radite prstima kao za Kirtan Kriju.

Sa – spojite palac i kažiprst

Ta –  spojite palac i srednji prst

Na – spojite palac i domali prst

Ma – spojite palac i mali prst

Zamislite kako svaki slog mantre ulazi kroz krunsku čakru na temenu glave i izlazi kroz šestu čakru, u tački između obrva u obliku slova L.

Dišite normalno.

Radi se od 3-31 minut.

Sat Nam!

Vaša Danica

***

P.S. Dragi čitaoci portala Sito&Rešeto, pozivam vas da dođete 25. marta na Prolećnu Noć Gongova. Gong Puja je jedinstveno sviranje 16 velikih Gongova tokom cele noći. Dok vi spavate, suptilne vibracije gongova regenerišu i isceljuju vaš um, telo i dušu.

Sve informacije o Prolećnoj noći gongova možete da pronađete OVDE.