Sedma čakra upravlja našim mozgom.

Ova kundalini meditacija balansira vezu između leve i desne hemisfere mozga i puni ih efirnom energijom. Jača intuiciju. Povećava osetljivost mozga ka duhovnim osećajima jer je mozak antena koja prima suptilne vibracije poruka iz kosmosa.

Ako je sedma čakra otvorena, onda je moguće dešifrovati te vibracije, pretvoriti ih u reči. To mogu biti poruke i Univerzuma, i davno otišlih ljudi, anđela, velikih duhovnih učitelja. Moguće je proviriti u druge dimenzije beskonačnog kosmosa.

Sedite u turski sed, stavite ruke u molitveni i otpevajte mantru – Ong Namo Guru Dev Namo, tri puta.

Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd
Foto Dejan Cvetković

Zatvorite oči i pokušajte zatvorenih očiju da usmerite pogled na tačku između obrva. Desna ruka u gjan mudri. Zatvorite levu nozdrvu palcem leve ruke i dišite dah vatre na desnu nozdrvu tri minuta. Onda udahnite duboko i zadržite dah 10 sekundi. Odmorite i meditirajte sledeća tri minuta. Dišite normalno i koncentrišite se na svoj dah.

Prepletite sve prste u mudru Venere i podignite ruke iznad glave, baš iznad temena. Zatvorite oči i fokusirajte unutrašnji pogled na krunsku čakru. Jezik zavrnite i pritiskajte njim gornje nepce. Dišite dah vatre tri minuta. Onda udahnite, zadržite dah 10 sekundi, izdahnite. I još dva puta udahnite, zadržite dah i izdahnite.

Lezite na leđa i malo odmorite. Za kraj recite Sat Nam – Istina je u meni.

P.S. Dragi ljudi iz Bosne, želela bih da vas pozovem na moju prvu radionicu u Banja Luci, koja će se održati 12. februara. Radićemo kundalini krije za otvaranje srca tako da ćete moći spremni da dočekate i Dan zaljubljenih!

Informacije o radionici možete naći OVDE.

Sat Nam!

Vaša Danica