Jedan od odličnih recepata za jačanje prve čakre je šetnja u prirodi.

Iskoristite leto, šetajte što više po šumama i livadama. Kada god možete hodajte bosi. Uspostavite ponovo kontakt sa majkom prirodom. A kad se umorite sedite u turski sed, stavite ruke u molitveni i otpevajte mantru Ong Namo Guru Dev Namo tri puta i uradite jednostavnu kundalini meditaciju za prikupljanje energije.

Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd
Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd

Pružite ruke pravo napred paralelno zemlji, dlanovi se gledaju i sve prste jako raširite, najviše što možete. Zatvorite oči i pokušajte zatvorenih očiju da usmerite pogled na tačku između obrva. Dišite duboko i jako na nos. Na udahu govorite mentalno Sat na izdahu Nam. Vreme meditacije je od 3-11 minuta.

_DSC0486Za kraj, udahnite jako, zadržite disanje i stegnite prste u pesnice i izuzetno sporo privucite ruke ka grudima, pa izdahnite. Ponovite tri puta.

Lezite na leđa, otvorite oči i gledajte u oblake. Deset minuta.

Ova meditacija povećava vašu životnu snagu i izdržljivost.

_DSC0514P.S. Na fotografiji sa mnom je i pas mojih prijatelja, po imenu Eros. Moj sin, kad je bio mali je imao omiljenu igračku Haskija, a ja sam nedavno prvi put imala priliku da se jedno vreme družim i šetam u prirodi sa prijateljima i sa pravim, dobrim Haskijem. Psi mogu da nam pomognu da se prizemljimo. Ima jedna odlična kineska izreka koja kaže – Šetaj psa tri puta dnevno iako ga nemaš, pa sad, imali, nemali psa, potrudite se da što više budete u kontaktu sa zemljom.

Sat Nam!

Vaša Danica