Celu prošlu nedelju provela sam na Fruškoj Gori sa kundalini joginima iz trinaest zemalja sveta i sa kraljicom kundalini joge Gurmukh i njenim suprugom.

Još jedan moj san se ostvario, organizovala sam jedan od modula učiteljskog kursa kundalini joge drugog nivoa, i to sa najboljim svetskim učiteljima. Radili smo modul koji se zove Autentični odnosi, pričali i radili na sebi, na odnosima prvo sa sobom i onda sa drugima. Svi su otišli srećni i zadovoljni, oduševljeni našom lepom Srbijom, našom hranom i gostoprimstvom. Srbija je puna ljubavi. Kiša, sunce, livade, šume, sve je bilo satkano od vibracija ljubavi.

Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd
Foto Dejan Cvetković

Danas ću da podelim sa vama jednu prelepu meditaciju koju smo radili sa Gurmukh.

Meni je veoma lepa, i baš budi osećaj ljubavi prema sebi. Probajte barem jednom.

Sedite u turski i recite Adi mantru.

Sedite u turski sed, ili na stolicu pravih leđa. Leva ruka u gjan mudri na levom kolenu. Desnu ruku stavite na srce i recite – Moje srce – volim te. Stavite ruku na oči i recite – Moje oči – volim vas. Stavite ruku na glavu i recite – Moja glavo – volim te. Stavite ruku na stomak i recite – Volim te. Stavite ruku pored sebe sa desne strane sa dlanom okrenutim na gore i recite – Volim te.

Radite 11 minuta glasno, onda šapućite tri minuta i govorite u sebi tri minuta.

Dok govorite ovu mantra, potrudite se da zaista probudite taj osećaj, da iz duše volite svoje srce, oči, glavu, stomak i da uspostavite kontakt sa Božanskim.

Kad završite, osetite ljubav ka sebi.

Mi smo radili ovu meditaciju na engleskom i onda se zvuči kao pesmica, pa ako vam engleski nije stran, probajte i tako pa odaberite šta vam više prija.

Sat Nam!
Vaša Danica

P.S. Od 1. novembra držaću regularne časove kundalini joge sa gong meditacijama, u Beogradskoj 23. Biće jutarnja, popodnevna i večernja grupa, utorkom i petkom. Javite se za detaljnije informacije.