Moja omiljena kundalini mantra je mantra Adžej – Alej.

Yogi Bhajan govorio je da ako ponavljate ovu mantru 11 puta dnevno, ništa vam više neće biti potrebno jer će vas sam Bog štititi. Toliku snagu ima ova mantra. Njene reči predstavljaju aspekte Boga i kada ih ponavljate, i sami postajete jaki i neustrašivi.

Osvešćujete čestice Boga unutar sebe. Ova mantra ima čudesnu snagu isceljenja od psihičkih problema. Možete  samo pevati mantra, ali je još bolje ako odradite i kundalini joga meditaciju. Ako imate desetku u svojoj kundalini numerologiji, obavezno odradite 40 dana, ako nemate, radite duže. Ja sam je radila 40 dana i osećala sam se fenomenalno. Moraću da ponovim.

Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd
Foto Dejan Cvetković

Možete samo pevati mantra, ali je još bolje ako odradite i kundalini joga meditaciju.

Sedite u turski sed i recite Adi mantru tri puta.

Podignite ruke iznad glave i prepletite sve prste, osim palčeva koji su usmereni nadole. Ruke bi trebalo da budu malo nazad, tako da su palčevi malo iza glave. Držite pozu i pevajte mantru 11 minuta.

Jako je važno da reči mantre tačno izgovarate, tako da prvo pevajte par dana dok ne naučite reči pravilno da izgovarate, a onda pevajte uz muziku.

Kad završite, recite Sat Nam i odmorite. Ova meditacija aktivira vaše gornje čakre, uklanja depresiju i gnev. Budi vašu unutrašnju snagu i širi vašu svetlost.

Adžej alej

Abej abej, abu adžu, anas akas,

Agandž, abandž, alak abak,
Akal, dejal, alek  abek
Anam, akam, agaha, adaha
Anatej, parmatej, adžoni amoni
Narangvej, narangej, narupej narekej
Akarmang, abarmang, agandžej, alekhej.

U prevodu sa gurmukhi jezika, nepobedivi, neuništivi, neustrašivi, nepromenljivi, bez forme, nerođeni, nedokučivi, eterični, nerazrušivi, neprobojni. Okom nevidljivi u čistoj duhovnosti. Bez imena, bez želja, neizmerni, nepobedivi.

Za granicama rođenja i tišine. Za granicama ljubavi i boja. Bez forme i oblika. Za granicama karme i oblika. Nerazrušivi, neopisivi.
Sat Nam

Vaša Danica