Reč mantra u prevodu sa sanskrita, drevnog indijskog jezika, znači čišćenje, oslobađanje uma.

Od davnina, ljudi su znali da vibracije reči deluju na nas, na naš um, dušu i telo. I samo slušanje mantri deluje, ali, naravno, da mnogo jače deluje kada izgovaramo mantre naglas i tada naš život može zaista da se izmeni.

Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd Foto Dejan Cvetković

Izaberite mantru koja vam je u datom trenutku potrebna i pomoću vibracija svog glasa uđite u rezonancu sa određenim silama Univerzuma.

Savremena medicina u celom svetu aktivno proučava uticaj muzike i mantri na organizam čoveka. Dr Petar Stanković, naš srpski lekar, je o tome još pisao 1945. godine, u knjizi Božanstvena medicina, a kasnije je napisao i knjigu Muzikalna psihoterapija, gde je opisao i svoja iskustva i postignute odlične rezultate u lečenju psihički bolesnih ljudi.

Svi sigurno znate da zvuk utiče na materiju, znate i da operski pevači mogu vibracijama svog glasa razbiti kristalne čaše.

Vibracije mantri utiču na vibracije svih ćelija tela, menjaju krvni pritisak, puls i ritam disanja.

Svaka mantra ima svoj cilj. Jedna privlači uspeh, sreću i izobilje, druga pomaže u isceljenju, treća nas konektuje sa sopstvenom dušom, itd. U kundalini jogi imamo puno mantri, ali za danas sam vam odabrala Mangala čaran mantru – mantru za zaštitu. Ona vas konektuje sa enegijom zaštite Univerzuma.

Svaki čas kundalini joge počinjemo sa Adi šakti mantrom (Ong Namo Guru Dev Namo) i onda pevamo Mangala Čaran mantru za zaštitu.

AD GUREJ NAME

DŽUGAD GUREJ NAME

SAT GUREJ NAME

SIRI GURU DEV EJ NAME.

U prevodu – Ja se klanjam prvobitnoj mudrosti, ja se klanjam mudrosti koja živi vekovima, ja se klanjam istinskoj mudrosti, ja se klanjam velikoj, nesagledivoj večnoj mudrosti.

Ova mantra deluje kao da ste se obukli u energetski neprobojan oklop.

Savetuje se da se kaže svakog jutra tri puta naglas i onda ćete imati tokom celog dana zaštitu. Koristi se i kada vam je potrebno rukovodstvo ili ako želite da odbacite sumnje.

Ona okružuje vašu auru zaštitnom svetlošću. Ova mantra budi vaše unutrašnje resurse i vodi vas na pravi put, jer kada znate i verujete da ste zaštićeni, osećate se sigurnije, slobodnije i srećnije.

Interesantno je i što Mangala Čaran mantra deluje kao da ste obukli odelo od ogledala na sebe i sve negativne misli i energije koje su poslate vama se reflektuju i vraćaju pošiljaocu.

Probajte i sami da obučete „odelo od ogledala“ kada znate da idete među negativne energije, a to se svima na ovome svetu ponekad dešava.

Kada sam počinjala sa kundalini jogom u Beogradu, imala sam jednu učenicu koja je radila u velikoj državnoj firmi i često je posle posla plakala. Predložila sam joj da počne da se štiti ovom mantrom. Sećam se kako je došla na sledeći čas sva ozarena i ispričala mi kako ne može da veruje šta joj se desilo. Ujutru je rekla mantru tri puta naglas i otišla na posao. Posle nekoliko sati je njena šefica, inače, njena lična verbalna mučiteljka, krenula na nju sa nekim besmislenim, besnim napadom i kada je došla blizu nje, zaustavila se iznenada, okrenula se, počela da plače i pobegla u svoju kancelariju. Moja učenica je ostala u neverici. Posle tog događaja, mantra Ad Guerj Name je postalo njeno stalno oružje.

Evo sada i vi imate tajno oružje, koristite ga. Volela bih da mi napišete i vaša iskustva sa ovom mantrom.

Sat Nam!

Voli vas vaša učiteljica kundalini joge,

Danica

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.