Reč mantra u prevodu sa sanskrita, drevnog indijskog jezika, znači čišćenje, oslobađanje uma.

Od davnina, ljudi su znali da vibracije reči deluju na nas, na naš um, dušu i telo. I samo slušanje mantri deluje, ali, naravno, da mnogo jače deluje kada izgovaramo mantre naglas i tada naš život može zaista da se izmeni.

Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd Foto Dejan Cvetković

Izaberite mantru koja vam je u datom trenutku potrebna i pomoću vibracija svog glasa uđite u rezonancu sa određenim silama Univerzuma.

Savremena medicina u celom svetu aktivno proučava uticaj muzike i mantri na organizam čoveka. Dr Petar Stanković, naš srpski lekar, je o tome još pisao 1945. godine, u knjizi Božanstvena medicina, a kasnije je napisao i knjigu Muzikalna psihoterapija, gde je opisao i svoja iskustva i postignute odlične rezultate u lečenju psihički bolesnih ljudi.

Svi sigurno znate da zvuk utiče na materiju, znate i da operski pevači mogu vibracijama svog glasa razbiti kristalne čaše.

Vibracije mantri utiču na vibracije svih ćelija tela, menjaju krvni pritisak, puls i ritam disanja.

Svaka mantra ima svoj cilj. Jedna privlači uspeh, sreću i izobilje, druga pomaže u isceljenju, treća nas konektuje sa sopstvenom dušom, itd. U kundalini jogi imamo puno mantri, ali za danas sam vam odabrala Mangala čaran mantru – mantru za zaštitu. Ona vas konektuje sa enegijom zaštite Univerzuma.

Svaki čas kundalini joge počinjemo sa Adi šakti mantrom (Ong Namo Guru Dev Namo) i onda pevamo Mangala Čaran mantru za zaštitu.

AD GUREJ NAME

DŽUGAD GUREJ NAME

SAT GUREJ NAME

SIRI GURU DEV EJ NAME.

U prevodu – Ja se klanjam prvobitnoj mudrosti, ja se klanjam mudrosti koja živi vekovima, ja se klanjam istinskoj mudrosti, ja se klanjam velikoj, nesagledivoj večnoj mudrosti.

Ova mantra deluje kao da ste se obukli u energetski neprobojan oklop.

Savetuje se da se kaže svakog jutra tri puta naglas i onda ćete imati tokom celog dana zaštitu. Koristi se i kada vam je potrebno rukovodstvo ili ako želite da odbacite sumnje.

Ona okružuje vašu auru zaštitnom svetlošću. Ova mantra budi vaše unutrašnje resurse i vodi vas na pravi put, jer kada znate i verujete da ste zaštićeni, osećate se sigurnije, slobodnije i srećnije.

Interesantno je i što Mangala Čaran mantra deluje kao da ste obukli odelo od ogledala na sebe i sve negativne misli i energije koje su poslate vama se reflektuju i vraćaju pošiljaocu.

Probajte i sami da obučete „odelo od ogledala“ kada znate da idete među negativne energije, a to se svima na ovome svetu ponekad dešava.

Kada sam počinjala sa kundalini jogom u Beogradu, imala sam jednu učenicu koja je radila u velikoj državnoj firmi i često je posle posla plakala. Predložila sam joj da počne da se štiti ovom mantrom. Sećam se kako je došla na sledeći čas sva ozarena i ispričala mi kako ne može da veruje šta joj se desilo. Ujutru je rekla mantru tri puta naglas i otišla na posao. Posle nekoliko sati je njena šefica, inače, njena lična verbalna mučiteljka, krenula na nju sa nekim besmislenim, besnim napadom i kada je došla blizu nje, zaustavila se iznenada, okrenula se, počela da plače i pobegla u svoju kancelariju. Moja učenica je ostala u neverici. Posle tog događaja, mantra Ad Guerj Name je postalo njeno stalno oružje.

Evo sada i vi imate tajno oružje, koristite ga. Volela bih da mi napišete i vaša iskustva sa ovom mantrom.

Sat Nam!

Voli vas vaša učiteljica kundalini joge,

Danica