Pre nekoliko meseci sam vam pisala o najmoćnijoj mantri za isceljenje u kundalini jogi, mantri Ra-Ma-Da-Sa.

Ova mantra je kao redak i prekrasan dragulj, ona je jedinstvena i u sebi nosi isceljujuću energiju Univerzuma, isto kao što dragulj čuva u sebi i odražava svetlost Sunca. Daje nam isceljenje i osvešćenost. Sastoji se od osam zvukova koji stimulišu kundalini energiju. Zvuk ove mantre balansira i aktivira neutralni meditativni um.

Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd
Foto Dejan Cvetković

RA MA DA SA
SA SEY SO HANG

Prevod ove mantre možete naći ovde:

https://www.sitoireseto.com/danica-cvetkovic-isceljujuca-kundalini-meditacija-ra-ma-da-sa/

Kada govorite ovu mantru, prolazite energetski kroz sve čakre, idete u Beskonačnost, sjedinjujete konačno i beskonačno Sa, sjedinjujete etar i zemlju.

Sedite u turski sed i recite Adi mantru.

Kičma prava, brada blago savijena ka grudnom košu. Ruke savijene kao na fotografiji, dlanovi paralelni sa podom i okrenuti ka nebu. Na taj način kao da stvaramo mesto na koje će energija Univerzuma da „sleti“ i da nas obasja. Svi prsti spojeni, osim palca (on predstavlja u kudalini jogi naš Ego), koji je usmeren ka nazad. Ego je odvojen i dozvoljava isceliteljskoj energiji da dođe bez smetnji našeg ega. Oči zatvorene i fokus je na tački između obrva.

Pevajte mantru i fokusirajte se na vibracije mantre, na zvuk. Sve slogove mantre pevajte jasno, osim poslednjeg sloga HANG. Kad pevate Hang neka zvuk N bude malo duži, kao da masirate gornje nepce dok ga govorite. Osetite vibraciju tog zvuka koji stimuliše epifizu.

Pevajte mantru u toj pozi 11-31 minut.

Za kraj udahnite, zadržite disanje i mentalno zamolite Univerzum za isceljenje sebe ili neke druge osobe. Zamislite sebe (ili tu osobu) u potpunosti isceljenim, punim snage, sreće i zdravlja. Zamislite kako ste u zlatnoj, isceljujućoj svetlosti. Izdahnite. Ponovite dva puta.

Ponovo udahnite, podignite ruke uvis i dobro ih protresite.

Ova meditacija ima moćne efekte i kada se radi u grupi, onda napravimo krug i pevamo, a osobe kojima treba energija isceljenja i ljubavi legnu u krug. Radićemo krug isceljenja ponovo, na nekom od mojih časova kundalini joge.

Sat Nam!

Vaša  Danica