Ovo je odlična krija za štitnu i paraštitnu žlezdu!

Radite ovu kriju svakog dana, tokom 40 dana, ako je moguće u isto vreme u toku dana.

Preporučena mantra za ovu kriju je Sat Nam,Sat Nam, Wahe Guru. Ova krija će vam pomoći da razumete pravo značenje reči. Vaše reči će imati snagu i za vas i za druge. Moći ćete i da lakše vidite da li vam neko govori istinu ili vas laže. Sedite u turski sed i otpevajte mantru za ulazak u prostranstvo kundalini joge – Ong Namo Guru Dev Namo.

danica_1-1

1. Ustanite i sa udahom stavite ruke u molitveni na nivou srca. Sa uzdahom podignite ruke u molitvenoj mudri pravo ispred sebe pod uglom od 60 stepeni, a glavu naklonite nazad. Sa sledećim udahom, ponovo se ispravite i ruke vratite u molitveni na nivou srca. Nastavite u vašem ritmu, 3-5 minuta.

Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd
Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd

2. Sedite na kolena (na slici sedim u turskom sedu jer je kamen na obali Ganga tvrd), pružite ruke u stranu paralelno podu, dlanovi gledaju na gore, oči zatvorene. Sa udahom okrenite glavu u levu stranu sa uzdahom na desnu. Pričajte u sebi mantru Sat Nam. Vreme: tri minuta.

danica_23. Sedite u turski, ruke na kolenima. Sa udahom podignite levo rame gore, sa uzdahom opustite. Sa sledećim udahom podignite desno rame gore, sa izdahom opustite. Radite dva minuta i onda sa udahom podignite oba ramena gore i sa izdahom opustite.

danica_34. Sedite na kolena, pružite ruke pravo napred sa dlanovima okrenutim nadole. Zabacite glavu nazad, pogled na gore. Dišite dah vatre, tri minuta.

danica_45. Vratite se u turski sed, ruke u mudri Venere iza leđa. Bradu naklonite jako ka grudima u Dzalandhara bhandu. Dišite dah vatre tri minuta.

danica_56. Stavite ruke u gjan mudru (kažiprst i palac se dodiruju) na kolena, ruke prave u laktovima. Sa dugim i dubokim udahom okrenite glavu u levu stranu , sa izdahom u desnu. Mentalno ponavljajte mantru Sat Nam. Ponovite 26 puta, i onda udahnite duboko, zadržite disanje nekoliko trenutaka i fokusirajte se na tačku između obrva. Izdahnite.

danica_67. Ispružite noge, prsti nogu ka napred. Stavite ruke iza leđa. Neka vaš gornji deo tela pravi ugao otprilike 30 stepeni sa zemljom. Zabacite glavu nazad i dišite duboko i lagano 5 minuta. Onda lezite i odmorite se par minuta.

danica_78. Sedite na kolena, ruke u mudri za Sat kriju (pogledajte u prethodnim tekstovima). Oči zatvorene. Sa udahom se naklonite ka napred pod uglom od 30 stepeni u odnosu na vertikalni položaj. Neka vaše ruke, glava i kičma čine jednu liniju. Sa izdahom se naklonite nazad na 30 stepeni. Nastavite tri minuta. Onda udahnite , izdahnite i napravite Maha bhandu (glava jako ka grudima-džalandhara, stomak jako uvučen-udijana, i stegnite anus i polne organe – muladhara). I onda lezite na leđa i odmorite 5-10 minuta.

danica_8Sat Nam !

Voli vas i pozdravlja iz Indije,
Vaša Danica