Ovo je odlična krija za štitnu i paraštitnu žlezdu!

Radite ovu kriju svakog dana, tokom 40 dana, ako je moguće u isto vreme u toku dana.

Preporučena mantra za ovu kriju je Sat Nam,Sat Nam, Wahe Guru. Ova krija će vam pomoći da razumete pravo značenje reči. Vaše reči će imati snagu i za vas i za druge. Moći ćete i da lakše vidite da li vam neko govori istinu ili vas laže. Sedite u turski sed i otpevajte mantru za ulazak u prostranstvo kundalini joge – Ong Namo Guru Dev Namo.

danica_1-1

1. Ustanite i sa udahom stavite ruke u molitveni na nivou srca. Sa uzdahom podignite ruke u molitvenoj mudri pravo ispred sebe pod uglom od 60 stepeni, a glavu naklonite nazad. Sa sledećim udahom, ponovo se ispravite i ruke vratite u molitveni na nivou srca. Nastavite u vašem ritmu, 3-5 minuta.

Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd
Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd

2. Sedite na kolena (na slici sedim u turskom sedu jer je kamen na obali Ganga tvrd), pružite ruke u stranu paralelno podu, dlanovi gledaju na gore, oči zatvorene. Sa udahom okrenite glavu u levu stranu sa uzdahom na desnu. Pričajte u sebi mantru Sat Nam. Vreme: tri minuta.

danica_23. Sedite u turski, ruke na kolenima. Sa udahom podignite levo rame gore, sa uzdahom opustite. Sa sledećim udahom podignite desno rame gore, sa izdahom opustite. Radite dva minuta i onda sa udahom podignite oba ramena gore i sa izdahom opustite.

danica_34. Sedite na kolena, pružite ruke pravo napred sa dlanovima okrenutim nadole. Zabacite glavu nazad, pogled na gore. Dišite dah vatre, tri minuta.

danica_45. Vratite se u turski sed, ruke u mudri Venere iza leđa. Bradu naklonite jako ka grudima u Dzalandhara bhandu. Dišite dah vatre tri minuta.

danica_56. Stavite ruke u gjan mudru (kažiprst i palac se dodiruju) na kolena, ruke prave u laktovima. Sa dugim i dubokim udahom okrenite glavu u levu stranu , sa izdahom u desnu. Mentalno ponavljajte mantru Sat Nam. Ponovite 26 puta, i onda udahnite duboko, zadržite disanje nekoliko trenutaka i fokusirajte se na tačku između obrva. Izdahnite.

danica_67. Ispružite noge, prsti nogu ka napred. Stavite ruke iza leđa. Neka vaš gornji deo tela pravi ugao otprilike 30 stepeni sa zemljom. Zabacite glavu nazad i dišite duboko i lagano 5 minuta. Onda lezite i odmorite se par minuta.

danica_78. Sedite na kolena, ruke u mudri za Sat kriju (pogledajte u prethodnim tekstovima). Oči zatvorene. Sa udahom se naklonite ka napred pod uglom od 30 stepeni u odnosu na vertikalni položaj. Neka vaše ruke, glava i kičma čine jednu liniju. Sa izdahom se naklonite nazad na 30 stepeni. Nastavite tri minuta. Onda udahnite , izdahnite i napravite Maha bhandu (glava jako ka grudima-džalandhara, stomak jako uvučen-udijana, i stegnite anus i polne organe – muladhara). I onda lezite na leđa i odmorite 5-10 minuta.

danica_8Sat Nam !

Voli vas i pozdravlja iz Indije,
Vaša Danica

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.