Yogi Bhajan, master kundalini joge, govorio je da muškarac i žena imaju različite
dimenzije postojanja. Rekao je da je muškarac kao reka, negde plitka, negde duboka, dok je žena veoma, veoma duboko jezero, toliko duboko da i ona sama ne zna gde je dno.

Ali, ipak, od samog početka i u toku celog života, duhovni muškarac i žena sjedinjeni u očima Boga, stalno zaranjaju u dubine svoje svesti i otkrivaju sebe i voljenog.

Oni moraju da spoznaju veličanstvenost jedno drugog. Oni moraju da poštuju jedno drugog. Ljubav je ključ sreće, a vođenje ljubavi treba da bude duhovno jer otkriva skrivene tajne srca.

Vođenje ljubavi nije samo polni akt. Kada su uključena sva osećanja i kada postoji pravo poverenje, tek tada se može osetiti jedinstvo. Kundalini joga, nauka o svesnosti, je moćna tehnika koja nas uči kako da najbolje iskoristimo svu našu energiju, uključujući i seksualnu.

Pomoću jogičkih praksi svaki čovek može da ojača potenciju i životnu snagu. Ova kundalini joga vežba se preporučuje za jačanje muške potencije.

Mogu i žene da je rade, ali generalno, preporučuje se muškarcima.

Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd
Foto Dejan Cvetković

Recite Adi mantru.

Zauzmite položaj mačke, ruke na podu u nivou ramena, kolena na nivou butina. Onda podignite desnu ruku i savijte je u laktu, sa stegnutom pesnicom. Udahnite duboko, zadržite disanje i podignite levu nogu što više možete. Nemojte savijati nogu u kolenu. Sa izdahom je spustite paralelno podu. Ponovite minimum osam puta, maksimum 11 minuta.
Ponovite sve sa desnom nogom i levom rukom.

Radite je minimum 40 dana.
Sat Nam!

Vaša Danica

P.S.  Od 1. oktobra držaću redovne časove kundalini joge, sa gong meditacijama, na novoj adresi – Kralja Petra br. 70, utorkom i petkom uveče.

A jutarnji časovi, utorkom i petkom od 10-11:30, biće na Vračaru.

Pridružite nam se! Krenite sa radom na sebi! Vreme je.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.