Yogi Bhajan, master kundalini joge, govorio je da muškarac i žena imaju različite
dimenzije postojanja. Rekao je da je muškarac kao reka, negde plitka, negde duboka, dok je žena veoma, veoma duboko jezero, toliko duboko da i ona sama ne zna gde je dno.

Ali, ipak, od samog početka i u toku celog života, duhovni muškarac i žena sjedinjeni u očima Boga, stalno zaranjaju u dubine svoje svesti i otkrivaju sebe i voljenog.

Oni moraju da spoznaju veličanstvenost jedno drugog. Oni moraju da poštuju jedno drugog. Ljubav je ključ sreće, a vođenje ljubavi treba da bude duhovno jer otkriva skrivene tajne srca.

Vođenje ljubavi nije samo polni akt. Kada su uključena sva osećanja i kada postoji pravo poverenje, tek tada se može osetiti jedinstvo. Kundalini joga, nauka o svesnosti, je moćna tehnika koja nas uči kako da najbolje iskoristimo svu našu energiju, uključujući i seksualnu.

Pomoću jogičkih praksi svaki čovek može da ojača potenciju i životnu snagu. Ova kundalini joga vežba se preporučuje za jačanje muške potencije.

Mogu i žene da je rade, ali generalno, preporučuje se muškarcima.

Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd
Foto Dejan Cvetković

Recite Adi mantru.

Zauzmite položaj mačke, ruke na podu u nivou ramena, kolena na nivou butina. Onda podignite desnu ruku i savijte je u laktu, sa stegnutom pesnicom. Udahnite duboko, zadržite disanje i podignite levu nogu što više možete. Nemojte savijati nogu u kolenu. Sa izdahom je spustite paralelno podu. Ponovite minimum osam puta, maksimum 11 minuta.
Ponovite sve sa desnom nogom i levom rukom.

Radite je minimum 40 dana.
Sat Nam!

Vaša Danica

P.S.  Od 1. oktobra držaću redovne časove kundalini joge, sa gong meditacijama, na novoj adresi – Kralja Petra br. 70, utorkom i petkom uveče.

A jutarnji časovi, utorkom i petkom od 10-11:30, biće na Vračaru.

Pridružite nam se! Krenite sa radom na sebi! Vreme je.