Kako možemo da ojačamo svoje šesto telo, svoj Oreol?

Rekli smo da je jedan od načina da ojačamo svoj oreol je da govorimo istinu i samo istinu čitavih 40 dana, a drugi je da radimo kundalini joga kriju za jačanje šestog tela.

Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd
Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd

Sedite u turski sed, stavite ruke u molitveni položaj i recite mantru Ong Namo Guru Dev Namo tri puta.

Prvo ćemo uraditi pranajamu. Zagrlite rukama levo koleno, udišite dok izbrojite do pet i polako za to vreme spuštajte čelo ka kolenu. Onda zadržite disanje i izbrojte do petnaest, glava ostaje za to vreme na kolenu. Zajedno sa izdahom, brojite do pet i polako podižite glavu. Uradite 15 puta, pa onda to isto uradite i sa drugim kolenom 15 puta. Brojite u sebi. Oči su zatvorene, fokus je na tački između obrva.

_DSC8562Sedite na kolena i podignite levu ruku na 45-60 stepeni. Prsti su ispruženi, ruka prava u laktu i počnemo da pomeramo samo šaku ruke kao da nekom mašemo 90 sekundi. Onda uradite to isto i sa drugom rukom 90 sekundi. Oči zatvorene.

Meditacija Drib Drišti Ločina Karma Krija – ovo je veoma moćna meditacija i nekada su je radili za vreme punog meseca. Ona nam pomaže da ojačamo i svoju intuiciju, da znamo unapred šta će se desiti. Jedan od mojih kundalini joga učitelja mi je pričao da je posle 120 dana ove meditacije od po 31 minut, bio u stanju da vidi auru ljudi.

Ova meditacija se radi od 17-31 minut.

_DSC8544Sedite u turski sed, ruke na kolenima u gjan mudri (kažiprst i palac se dodiruju). U ovoj meditaciji je veoma važan položaj zuba. Osvestite kako vam stoje zubi u normalnom stanju. Pomerite donju vilicu ka napred da se dodirnu vrhovi gornjih i donjih zuba. A onda pronadjite srednji položaj između ova dva položaja i neka vam vilice ostanu u tom položaju za vreme meditacije.

Potom, zavrnite jezik ka gornjem nepcu i sve vreme blago pritiskajte jezikom gornje nepce. Trudite se da taj pritisak bude konstantnog intenziteta. Oči su 1/10 otvorene i gledaju na vrh nosa. Kičma prava, brada blago savijena ka grudnom košu. Počnite da u mislima ponavljate mantru Sa –Ta-Na-Ma. Ta mantra je varijacija mantre Sat Nam. Sa je beskonačnost, Ta-život, Na-smrt, Ma- ponovno rođenje i ova mantra predstavlja životni ciklus. Svaki slog mantre projektujte kao da izlazi iz tačke trećeg oka, tačke između obrva. Dišite normalno. Svaki put kada misli počnu da se množe u vašoj glavi, vraćajte ih na mantru. Imajte na umu položaj vilice i zuba i jezika.

Kad završite, lezite na leđa i odmorite se desetak minuta.

I još jednom da ponovim da je za šestice vrlo važno da govore istinu. Kada imate jaku, izbalansiranu šesticu, imaćete moć da se vaše molitve obistinjuju. Tako da razmislite da li ćete početi da sledite svoje reči!

A onda sklopite ruke u molitveni i recite Sat Nam.

Voli vas vaša Danica

P.S. Ako ste zainteresovani da provedete vaš letnji odmor na potpuno drugačiji način, umesto u more da ovaj put uronite u svoje dubine pridružite nam se. Imamo još par mesta za intenzivni kundalini joga odmor na planini. Za čitaoce portala dajemo popust.

Detalje možete pogledati OVDE.