Intuicija je naše šesto čulo koje nam pomaže da se nađemo u pravo vreme na pravom mestu. Kroz intuiciju znamo šta je istina u smislu koji prevazilazi naših pet čula.

Jedna od najboljih krija za buđenje intuicije i naše šeste čakre u kundalini jogi je Drib Drišti Ločina Karma Krija.

Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini kub Beograd Foto Dejan Cvetković
Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini kub Beograd
Foto Dejan Cvetković

Sedite u turski sed i otpevajte tri puta mantru Ong Namo Guru Dev Namo.

Neka vaše oči budu 9/10 zatvorene, 1/10 otvorene. Fokusirajte pogled na vrh nosa i potrudite se da ne gubite fokus. Kičma prava, ruke na kolenima u gjan mudri (kažiprst i palac se dodiruju). Brada blago savijena ka grudnom košu.

U ovoj meditaciji je jako važan položaj zuba. Obično su u normalnom položaju gornji zubi preko donjih. Povucite donju vilicu ka napred i spojite vrhove gornjih i donjih zuba a onda vratite nazad do srednjeg položaja, donji zubi su na sredini od normalnog položaja i položaja u kom se dodiruju vrhovi zuba. Onda zavrnite jezik i dotaknite jezikom gornje nepce, što više možete nazad. Sve vreme meditacije imajte u vidu da je položaj zuba, jezika i očiju jako važan. I uvedite  mantru Sa-Ta-Na-Ma i projektujte svaki slog iz tačke između obrva.

Trajanje: 17-31 minut.

Vaša podsvest oslobađa celu lavinu misli, talas za talasom. Svaka misao ima svoje dejstvo i svoj rezultat. Da biste slomili stare obrasce, vama je potrebno nesto jako, kao udar munje, a to je mantra i mi je u kundalini jogi koristimo skoro uvek. Mislim da korišćenje mantri daje kundalini jogi toliku moć transformacije.

Nemojte se sekirati ako uhvatite sebe usred meditacije u misli da niste promenili letnje gume ili da ste zaboravili da platite porez na vreme. Dešava se, i to je sasvim normalno. Što više meditirate manje će se dešavati ali teško da će potpuno nestati (jedino kada biste bili potpuno izdvojeni od sveta i živeli u pećini, verujem da vas misli ne bi uznemiravale).

Jednostavno, konstatujte da se misao pojavila, nemojte da idete za njom, na primer, da planirate dalje gde ćete da kupite zimske gume, da li imate dovoljno novaca, i tako dalje, samo se vratite na mantru i ona će vam pomoći da budete u meditaciji.

Kada završite (minimum je 17 minuta), lezite na leđa i malo se odmorite.

Za kraj, sedite u turski, sklopite ruke u molitveni i recite Sat Nam.

Jedan od učitelja kundalini joge, Nirvair Singh, nam je na jednom seminaru pričao kako je on radio ovu kriju 120 dana po 31 minut, i da je posle toga  mogao da vidi auru. Ja sam je radila samo 40 dana, a ako neko od vas odradi 120 dana, molim da mi javi svoje rezultate.

Inače, volela bih da ponekad od vas dobijem neko pismo, da li ste odradili ili barem probali nešto od krija i meditacija koje pripremam za vas.

Sat Nam!

Vaša Danica