Shabad krija je odlična protiv nesanice, a i preporučuje se za razvijanje našeg meditativnog uma (u kundalini numerologiji se preporučuje za broj 4).

Htela bih da vam ispričam i jednu porodičnu anegdotu u vezi ove krije. Moj muž je godinama imao problem sa nesanicom i uvek kad mi se žalio da je loše spavao. Govorila sam mu da imam kriju za njega, ali ništa, moje reči nisu dopirale do njega. I to se stalno ponavljalo, “ Loše sam spavao” , “ Imam kriju “ …. sve dok jednog jutra moj muž nije rekao “E, noćas sam hteo da te budim da mi daš tu tvoju kriju “. I odradio je shabad kriju 40 dana i od tada jako lepo spava.

Ovu kriju je najbolje da radite svake noći pre spavanja, ali može se raditi i u bilo koje doba tokom dana. Ako je praktikujete regularno, lepo i duboko ćete spavati i vaš nervni sistem će se noću regenerisati. Posle nekoliko meseci ritam vašeg disanja će biti podsvesno regulisan tokom sna, mislićete bolje, radićete bolje, delićete bolje, volećete bolje, a i borićete se bolje.

Počinjemo!

Sedite u turski sed i recite tri puta mantru Ong Namo Guru Dev Namo.

_DSC2325kriya1000
Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica Kundalini joge, Kundalini klub Beograd

Stavite desnu šaku preko leve, prsti su spojeni i usmereni ka napred. Palčevi su spojeni i usmereni ka napred. Fokusirajte pogled na vrhu nosa, oči su 9/10 zatvorene.

_DSC2326kriya1000

Disanje u ovoj kriji se deli na 22 dela. U kundalini numerologiji broj 11 je broj Beskonačnosti. Ritmično disanje do broja 22 daje našem umu snagu da dosegne do Beskonačnosti.

Udah je podeljen na četiri dela, u sebi na svakom delu udaha recite po jedan slog mantre Sa- Ta- Na- Ma (Sa- beskonačnost, Ta- život, Na- smrt, Ma- ponovno rođenje, mantra označava životni ciklus).

Zadržite disanje i recite u sebi mantru 4 puta (16 slogova). Izdahnite iz dva puta i recite u sebi Wahe Guru (pozdrav mom unutrašnjem učitelju, mom višem Ja).

Dišite na ovaj način 15 minuta (max dato vreme je 62 minuta). I udah i izdah su na nos.

I na kraju sklopite ruke u molitveni položaj i recite Sat Nam ( Istina je u meni)

Sat Nam!

Vaša Danica

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

2 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.