U Kundalini jogi imamo veoma moćne krije koje rade parovi da bi poboljšali svoj odnos.

Zovu se krije Venere i iako nisu mnogo teške preporučuju se joginima  koji su već radili Kundalini jogu neko vreme jer imaju pojačan efekat muško-ženske polarnosti.

Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd
Foto Dejan Cvetković

Ove krije poažu da izbalansirate odnose i daju vam mogućnost da uspostavite odnos sa višim Ja svog partnera, da osetite da ste jedno. Krije Venere se ne rade da biste seksualno uzbudili partnera, već da biste podigli nivo muško-ženske polarnosti na nivo čistih i visokih vibracija.

Ako ih radite sa drugim namerama. one će izgubiti efektivnost i čak mogu i da vam štete, jer spuštate vibracije viših centara u niže. Krija Venere ima nekoliko, a pošto je uskoro i Dan Zaljubljenih, pripremila sam vam kriju Venere Lotos srca.

Fokus je u srcu, projektujte ljubav za više dobro vas oboje. Sedite u turski sed zajedno sa vašim partnerom, okrenuti jedan ka drugom, stavite ruke u molitveni i otpevajte Adi mantru (Ong Namo Guru Dev Namo).

Napravite oboje varijaciju mudre lotosa (obrazujete rukama cvet lotosa koji se otvara, svi prsti razdvojeni i napravite rukama kao čašu, spoljašnje strane dlanova i mali prsti se dodiruju). Muškarac postavlja svoju mudru lotosa malo ispod mudre lotosa žene, ali prsti partnera se ne dodiruju. Vaše ruke zajedno čine srce lotosa.

Foto Dejan Cvetković

Gledate partnera pravo u oči i trudite se da ne trepćete. Gledate partnera u oči ali vidite njegovo srce i dušu. Projektujte ljubav iz čistog srca. Recite u sebi – mi zaslužujemo sve što nam Univerzum može ponuditi ili – ova meditacija će biti blagosloveno duhovno iskustvo za nas oboje ili sami nađite neku afirmacju.

Dišite normalno. Od 1,5 -3 minuta maksimalno. Vreme Krije Venere nikako ne smete produžavati.

Foto Dejan Cvetković

Onda zatvorite oči i stavite levu ruku na svoje srce, desnu preko nje. Koncentrišite se na srčani centar. Idite duboko u centar svog bića. Od 1,5-3 minuta maksimum. Duboko udahnite i izdahnite tri puta.

Osetite jedinstvo sa svojim partnerom. Osetite čistu bezuslovnu ljubav. I recite Sat Nam, Istina je u meni i istina je u tebi, istina je u nama.

Foto Dejan Cvetković

I još jednom da napomenem da se krije Venere ne smeju raditi duže od tri minuta.

Krija Venere – Lotos srca proizvodi neurohemijske procese u mozgu i parovi mogu lakše da dožive iskustvo ekstaze i blaženstva.

Ako želite da poboljšate vaše partnerske odnose, radite ovu meditaciju 40, 90 ili 120 dana. Lotos srca ućutkava glas ega i dozvoljava neutralnom umu i srcu da budu u prvom planu. Poverenje i bliskost između partnera jača. Opustite se i prepustite se svom višem Ja da vas vodi kroz život.

Sat Nam!

Vaša učiteljica Kundalini joge,

Danica