Živimo u veku u kome vlada informacija.

Više ne možemo ni da zamislimo svoj život bez interneta. Geografske karte, atlasi, globusi…sve je već palo u zaborav. Štampane novine, knjige se još drže, ali ne verujem da će dugo. Informacija je lako dostupna, sve što vas interesuje možete naći na internetu u tren oka. Informacija je tu, virtualno znanje svako može da ima.

Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd
Foto Dejan Cvetković

Da li se sećate kviza Milioner i opcije pozvati prijatelja u pomoć za odgovor na neko pitanje. Takmičari su znali koga za koju oblast znanja treba da pozovu – da li profesora istorije, biologije, istoričara umetnosti. Danas je dovoljno samo da izguglate reč i tu je odgovor. U sekundi. Znanje je postalo potcenjeno i pretvorilo se u digitalnu informaciju.

Ali mudrost – mudrost je ostala retka i posebna.

Mudrost ne možete da naučite ni da izguglate, mudrost dolazi sa razumevanjem i iskustvom. Iskustvo nam daje potpuno drugačiji osećaj znanja koje odlazi duboko u samu suštinu našeg bića, rascveta se u našem srcu i rukovodi našim umom. Jogini, mudraci i veliki prosvetljeni učitelji koji su stvorili kundalini jogu su vekovima izučavali sami sebe. I to što su oni spoznali iskustvom i praktikom su nam ostavili u amanet. Jogini čvrsto veruju da su mogućnosti čovekovog tela skoro neograničene. Oni veruju u sposobnost intuicije da nas vodi kroz život.

Cilj jogina je spoznaja i izražavanje višeg Ja na svim nivoima, fizičkom, mentalnom i duhovnom.

Tehnologija kundalini joge škole Yogi Bhajana ima veliku snagu transformacije. Daje nam široke resurse za rad na sebi, za samospoznaju i samorazvoj. Daje nam mogućnost da ponovo stvaramo sami sebe. Učenje kundalini joge daje nam nova znanja o našim potencijalima i daje nam tehnike jasne i određene koje nam pomažu da probudimo sebe. Uz pomoć tehnologije kundalini joge možemo pronaći i spoznati unutar sebe neograničene izvore snage, intuicije, jasnosti, samoisceljenja i ljubavi. Možemo postati potpuno osvešćeni i naše svakodnevno iskustvo nam pomaže da gradimo svoje više Ja, a unutrašnja suština našeg bića počinje da učestvuje u našem svakodnevnom životu.

Danas u Srbiji imate desetak KRI (Kundalini Research Institute) sertifikovih učitelja kundalini joge. Pozivam vas odete makar na jedan čas i da probate. Ne možete osetiti snagu kundalini jogu čitajući tekstove. Morate da probate i da osetite razliku. Svaka kundalini joga meditacija, krija jako brzo deluje na vas, a pri regularnoj praksi kundalini joge razvijate sposobnost da živite potpunim ispunjenim životom.

Sat Nam!

Vaša Danica