Živimo u veku u kome vlada informacija.

Više ne možemo ni da zamislimo svoj život bez interneta. Geografske karte, atlasi, globusi…sve je već palo u zaborav. Štampane novine, knjige se još drže, ali ne verujem da će dugo. Informacija je lako dostupna, sve što vas interesuje možete naći na internetu u tren oka. Informacija je tu, virtualno znanje svako može da ima.

Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd
Foto Dejan Cvetković

Da li se sećate kviza Milioner i opcije pozvati prijatelja u pomoć za odgovor na neko pitanje. Takmičari su znali koga za koju oblast znanja treba da pozovu – da li profesora istorije, biologije, istoričara umetnosti. Danas je dovoljno samo da izguglate reč i tu je odgovor. U sekundi. Znanje je postalo potcenjeno i pretvorilo se u digitalnu informaciju.

Ali mudrost – mudrost je ostala retka i posebna.

Mudrost ne možete da naučite ni da izguglate, mudrost dolazi sa razumevanjem i iskustvom. Iskustvo nam daje potpuno drugačiji osećaj znanja koje odlazi duboko u samu suštinu našeg bića, rascveta se u našem srcu i rukovodi našim umom. Jogini, mudraci i veliki prosvetljeni učitelji koji su stvorili kundalini jogu su vekovima izučavali sami sebe. I to što su oni spoznali iskustvom i praktikom su nam ostavili u amanet. Jogini čvrsto veruju da su mogućnosti čovekovog tela skoro neograničene. Oni veruju u sposobnost intuicije da nas vodi kroz život.

Cilj jogina je spoznaja i izražavanje višeg Ja na svim nivoima, fizičkom, mentalnom i duhovnom.

Tehnologija kundalini joge škole Yogi Bhajana ima veliku snagu transformacije. Daje nam široke resurse za rad na sebi, za samospoznaju i samorazvoj. Daje nam mogućnost da ponovo stvaramo sami sebe. Učenje kundalini joge daje nam nova znanja o našim potencijalima i daje nam tehnike jasne i određene koje nam pomažu da probudimo sebe. Uz pomoć tehnologije kundalini joge možemo pronaći i spoznati unutar sebe neograničene izvore snage, intuicije, jasnosti, samoisceljenja i ljubavi. Možemo postati potpuno osvešćeni i naše svakodnevno iskustvo nam pomaže da gradimo svoje više Ja, a unutrašnja suština našeg bića počinje da učestvuje u našem svakodnevnom životu.

Danas u Srbiji imate desetak KRI (Kundalini Research Institute) sertifikovih učitelja kundalini joge. Pozivam vas odete makar na jedan čas i da probate. Ne možete osetiti snagu kundalini jogu čitajući tekstove. Morate da probate i da osetite razliku. Svaka kundalini joga meditacija, krija jako brzo deluje na vas, a pri regularnoj praksi kundalini joge razvijate sposobnost da živite potpunim ispunjenim životom.

Sat Nam!

Vaša Danica

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.