U tradiciji kundalini joge, elektromagnetno polje koje okružuje telo čoveka, predstavlja osmu čakru ili auru.

U kundalini numerologiji broj sedam označava auru. U jednom od prethodnih tekstova, možete saznati sve o jednoj od najboljih kundalini joga krija za jačanje aure.

Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd
Foto Dejan Cvetković

Svi već znate da nas osma čakra, ili aura, štiti od bolesti, negativnih uticaja ljudi i okoline. Ali verovatno ne znate da se ženska aura razlikuje od muške aure po tome što pamti seksualne partnere čitavog života.

Mnogo žena otvoreno propagira seksualnu slobodu, setite se Samante iz popularne TV serije Seks i grad.

Slobodan seks je postao sinonim ženske samostalnosti, nezavisnosti i uspeha. Simbol ravnopravnosti među polovima. U novinama možete pronaći i uputstva kako da se upustite u seks bez emocija, kako da neobaveznim, slučajnim seksom ne dođete do slomljenog srca.

Ali da li je to najveća opasnost?

Muškarcima takva uputstva nikada nisu bila potrebna, oni uvek mogu da naprave crtu između seksa sa voljenom partnerkom i seksa za zabavu.  Oduvek su postojale i postoje javne kuće. Kazanova, Don Žuan i ostali veliki zavodnici nikada nisu imali negativnu etiketu, za razliku od žena koje su imale puno partnera.

Čula sam skoro jedan vic, kaže – žalila se stara prostitutka komšiji da već dvadesetak godina ne radi taj posao, a svi je i dalje zovu Mare kurva, na šta joj je komšija odgovorio – pa znam, moja Mare, eto vidiš i ja sam isto toliko u penziji, mora nisam video toliko godina, a svi me i dalje zovu, kapetane.

 A zašto je to tako?

Za vreme vođenja ljubavi, energije aura partnera se prepliću, dolazi do intenzivne, uzajamne razmene energija.

Seks je totalno sjedinjenje polarnosti, aure, duha i svesti. Spoljašnji krajevi aure se razdvajaju i dve aure postaju jedna. Muškarac oseća energiju žene sa kojom je spavao samo u toku jednog lunarnog meseca, a žena čuva energiju partnera u svojoj auri jako dugo, često i celog života.

Yogi Bhajan, master kundalini joge, govorio je da je priroda to tako napravila da bi u slučaju da žena ostane u drugom stanju, dete osećalo energiju oca preko majčine aure, čak iako je otac daleko.

Muškarac i žena se prvo upoznaju na energetskom nivou. Muškarac preko svog oreola (arc line, koji je i deo aure) šalje signal, ženski oreol ga hvata i odgovara ili pozitivno ili negativno, i tek posle toga dolazi ili ne, do upoznavanja i dalje veze. Ako je ženska aura prepuna suptilnih pečata, informacionih otisaka drugih muškaraca, muškarac na visokom energetskom nivou neće biti zainteresovan za dublje odnose sa tom ženom jer mu ona nikada neće moći dati snagu za njegov dalji rast. On će intuitivno osetiti da odnos sa tom ženom može samo da mu naškodi i otići će.

Jako je teško očistiti auru od prošlih veza, ali je moguće. Jedna od krija koje mogu da pomognu je Kirtan krija (pronađite je u mojim prethodnim tekstovima na portalu Sito&Rešeto) ako se radi minimum 1000 dana, po 31 minut.

Postoji još jedna meditacija, ali ona je strašno jaka i o njoj vam neću pisati. Nju bi trebalo prvo da uradite uz uputstva vašeg učitelja kundalini joge.

Seks je dar Univerzuma. On daje život i ako vodite ljubav svesno, može vas vraćati u Univerzum. Seksualna energija je centralna energija, ona kontroliše naša osećanja.

Naše ponašanje i postupci su rezultat veze našeg elektromagnetnog polja i naše duše sa Dušom Univerzuma – govorio je Yogi Bhajan.

Imajte u vidu da sve što radite u životu, ostavlja pečate u vašoj auri i otiske u vašoj duši. Ako niste spremni za ozbiljne odnose, možda je bolje da iskoristite vreme da radite na sebi.

A onda će vaše sijanje privući pravog partnera za vas.

Sat Nam!

Vaša Danica