Kundalini numerologija – Broj 6 – Oreol

Kako možemo da ojačamo svoje šesto telo, svoj Oreol?

Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd Foto: Dejan Cvetković
Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd
Foto: Dejan Cvetković

Jedan od najjednostavnijih načina je neizbalansiranim šesticama najteži. Često mi na konsultacijama odmah kažu da je to za njih jednostavno nemoguće pa onda tražimo lakše načine.

Da vam otkrijem tajnu – najbolji način da ojačate svoj oreol je da govorite istinu i samo istinu čitavih 40 dana.

Šta mislite, da li je to moguće ili nemoguće?

Da li je moguće da preko vaših usta ne pređe nijedna jedina laž u roku od 40 dana? Molim da probate i da mi javite kako je bilo, da li se nešto u vašem životu promenilo.

Daću vam par smernica da bih vam olakšala put. Dozvoljeno je da prećutite ili zaobiđete istinu ali ni u kom slučaju ne smete da lažete. Budite iskreni i otvoreni u komunikaciji sa drugima. Svako veče nagradite sebe nečim za još jedan proživljeni dan istine.

Ne lažite ni sebe. Znam da će vam to najteže pasti. Probajte da budete kao dobra vila, govorite slatko i lepo ali uvek istinito. Nemojte ujutru, kad se pogledate u ogledalo da kažete sebi – hh, kako izgledam užasno jutros (čak ako je to i istina, možda ste bili na nekom slavlju te noći), već uvek pronađite nešto lepo na sebi i recite, na primer, e pa baš su mi lepe obrve! Ili – ova spavaćica mi super stoji! Govorite istinu uvek ali možete da birate koju istinu govorite. Potrudite se da govorite lepu istinu.

Možda vam u tome mogu pomoći i ova pravila harmonične komunikacije koja nam je ostavio u amanet master Kundalini joge Yogi Bhajan.

  • Ne razgovarate da bi pokvarili današnji dan nego da bi sutrašnji dan postao bolji!
  • Sve što kažete zauvek ostaje zapisano i s tim ćete zauvek živeti živeti. Zato se potrudite da ne živite u prljavštini sopstvenih reči!
  • Jedna loša reč može da donese toliko štete, koliko vi ne možete ni da zamislite!
  • Reči koje govorimo su sredstvo komunikacije, nemojte ih pretvarati u ratna dejstva!
  • Razgovarajući, imajte na umu da to nije poslednji razgovor. Nemojte kvariti put po kome treba još da hodate.

Potrudite se da budete što precizniji. Na primer, da ne kažete – bilo nas je nas nekoliko juče, već bilo nas je petoro, itd.

Da vas ohrabrim malo – to je moguće! Svojim učenicima (u kundalini jogi se tako zovemo – učiteljica i učenici, tako je od davnina) zadavala sam ovu kriju i znate kome je bilo najteže? Jednoj šestici. Rekla je da je nemoguće.

Ova krija nije fizički teška – svi možete da krenete još danas, od ovog trenutka.

Podržavam vas!

A za sledeći ponedeljak ću vam pripremiti nešto malo lakše, dobićete meditaciju za šesto telo.

Sat Nam!

Voli vas vaša Danica

P.S. Ako ste zainteresovani da provedete vaš letnji odmor na potpuno drugačiji način, da umesto u more ovaj put uronite u svoje dubine, pridružite nam se. Imamo još par mesta za intenzivni kundalini joga odmor na planini. Za čitaoce portala Sito&Rešeto dajemo popust od 10%.

Detalje možete pogledati OVDE.