Da li možete da potrošite sedamnaest minuta, od dvadeset četiri sata dnevno, samo na sebe?

Ova meditacija će vas totalno promeniti. Daće vam svesnost sebe, osetićete i doživećete sebe, osetićete ljubav prema sebi a onda i ljubav ka svima oko vas. Postaćete potpuni – Yogi Bhajan

Ova kundalini joga meditacija nam pomaže da probudimo ljubav kprema sebi. Ako volimo sebe, onda smo sposobni da volimo i druge. U njoj učimo da blagosiljamo sebe kao savršeno biće jer nas je Bog stvorio, a on može samo savršenstvo da napravi. Krajnje je vreme da spoznate tu istinu. I kao što reče nedavno moj prijatelj Žarko Ilić – ne verujem u Boga, znam da on postoji. I kundalini joga nam to isto stalno govori. Prošlo je vreme Epohe Riba u kojoj smo tražili Boga stalno negde izvan i oko nas, negde visoko u oblacima, u kosmosu. U ovoj Epohi Vodolije ga jednostavno moramo naći unutar sebe jer on tamo i jeste. Naša Duša jeste čestica Boga. Konektujte se sa sobom, sa svojom Dušom, blagosiljajte i zavolite sebe.

Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd
Foto Dejan Cvetković

Sedite u turski sed i otpevajte Adi mantru. Podignite desnu ruku oko 10-15 cm iznad glave. Dlan je okrenut nadole, ka glavi, zamislite kako sami sebe blagosiljate. Ovom vežbom korigujete svoju auru. Leva ruka je savijena u laktu, pored tela i dlan je okrenut ka napred. Zamislite da levom rukom blagosiljate svet oko sebe. Oči su zatvorene i unutrašnji pogled je usmeren ka vrhu brade. Dišite duboko i lagano. Osetite ljubav prema sebi. Posle nekoliko udaha i izdaha počnite da dišete na sledeći način – udah 5 sekundi, zadržavanje daha 5 sekundi, izdah 5 sekundi. Posle izdaha nema zadržavanja. Pokušajte vremenom da povećavate vreme od 5 do 20 sekundi na svakom delu daha. Radite 11 minuta.

Ova vežba se zove Obrnuta Adi Šakti krija. Mentalno i hipnotički blagosiljate sebe. Delujete na svoje elektromagnetno polje i korigujete ga. Stari kundalini jogini su govorili da će vam biti bolna ova vežba ako imate u sebi nakupljeno puno ljutnje i gneva. Onda će vam biti i jako teško da sami sebi pomognete. Posle 5 minuta ruke će vas jako boleti i ako se hranite nepravilno. Obratite pažnju na ukus u vašim ustima i ako dišete pravilno primetićete kako se on menja.

Pružite ruke pravo napred paralelno sa podom, dlanovi gledaju nadole. Ispravite i pružite ruke jako napred, do maksimuma. Oči zatvorene, unutrašnji pogled je usmeren ka vrhu brade. Disanje duboko i lagano. Radite 3 minuta

Ova vežba jača vaše telo sve od stomačnog centra do vrata. Daje snagu vašem srcu i otvara srčani centar.

Podignite ruke gore sa dlanovima okrenutim ka napred. Neka vaše ruke budu skroz prave. Oči zatvorene, unutrašnji pogled je usmeren ka vrhu brade. Disanje duboko i lagano. Radite 3 minuta.

Za kraj udahnite duboko i zadržite disanje 10 sekundi, protegnite celu kičmu nagore i stegnite sve mišiće tela. Izdahnite. Ponovite još dva puta. I odmorite se.

Sat Nam!

Vaša  Danica