Da li možete da potrošite sedamnaest minuta, od dvadeset četiri sata dnevno, samo na sebe?

Ova meditacija će vas totalno promeniti. Daće vam svesnost sebe, osetićete i doživećete sebe, osetićete ljubav prema sebi a onda i ljubav ka svima oko vas. Postaćete potpuni – Yogi Bhajan

Ova kundalini joga meditacija nam pomaže da probudimo ljubav kprema sebi. Ako volimo sebe, onda smo sposobni da volimo i druge. U njoj učimo da blagosiljamo sebe kao savršeno biće jer nas je Bog stvorio, a on može samo savršenstvo da napravi. Krajnje je vreme da spoznate tu istinu. I kao što reče nedavno moj prijatelj Žarko Ilić – ne verujem u Boga, znam da on postoji. I kundalini joga nam to isto stalno govori. Prošlo je vreme Epohe Riba u kojoj smo tražili Boga stalno negde izvan i oko nas, negde visoko u oblacima, u kosmosu. U ovoj Epohi Vodolije ga jednostavno moramo naći unutar sebe jer on tamo i jeste. Naša Duša jeste čestica Boga. Konektujte se sa sobom, sa svojom Dušom, blagosiljajte i zavolite sebe.

Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd
Foto Dejan Cvetković

Sedite u turski sed i otpevajte Adi mantru. Podignite desnu ruku oko 10-15 cm iznad glave. Dlan je okrenut nadole, ka glavi, zamislite kako sami sebe blagosiljate. Ovom vežbom korigujete svoju auru. Leva ruka je savijena u laktu, pored tela i dlan je okrenut ka napred. Zamislite da levom rukom blagosiljate svet oko sebe. Oči su zatvorene i unutrašnji pogled je usmeren ka vrhu brade. Dišite duboko i lagano. Osetite ljubav prema sebi. Posle nekoliko udaha i izdaha počnite da dišete na sledeći način – udah 5 sekundi, zadržavanje daha 5 sekundi, izdah 5 sekundi. Posle izdaha nema zadržavanja. Pokušajte vremenom da povećavate vreme od 5 do 20 sekundi na svakom delu daha. Radite 11 minuta.

Ova vežba se zove Obrnuta Adi Šakti krija. Mentalno i hipnotički blagosiljate sebe. Delujete na svoje elektromagnetno polje i korigujete ga. Stari kundalini jogini su govorili da će vam biti bolna ova vežba ako imate u sebi nakupljeno puno ljutnje i gneva. Onda će vam biti i jako teško da sami sebi pomognete. Posle 5 minuta ruke će vas jako boleti i ako se hranite nepravilno. Obratite pažnju na ukus u vašim ustima i ako dišete pravilno primetićete kako se on menja.

Pružite ruke pravo napred paralelno sa podom, dlanovi gledaju nadole. Ispravite i pružite ruke jako napred, do maksimuma. Oči zatvorene, unutrašnji pogled je usmeren ka vrhu brade. Disanje duboko i lagano. Radite 3 minuta

Ova vežba jača vaše telo sve od stomačnog centra do vrata. Daje snagu vašem srcu i otvara srčani centar.

Podignite ruke gore sa dlanovima okrenutim ka napred. Neka vaše ruke budu skroz prave. Oči zatvorene, unutrašnji pogled je usmeren ka vrhu brade. Disanje duboko i lagano. Radite 3 minuta.

Za kraj udahnite duboko i zadržite disanje 10 sekundi, protegnite celu kičmu nagore i stegnite sve mišiće tela. Izdahnite. Ponovite još dva puta. I odmorite se.

Sat Nam!

Vaša  Danica

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.