Pokušajte da razumete da ste vi izvor stvaranja i centar svih vibracija. Tog trenutka kada zaista spoznate tu istinu, vaši problemi će nestati. Tog trenutka kada saznate da vi ste vi, Bog i vi ćete postati jedno, zato što ste vi – Tvorac i On je Tvorac – rekao je Yogi Bhajan.

Da bismo mogli da uživamo u bliskim odnosima sa drugom osobom, moramo prvo da razvijemo bliskost sa samim sobom.

Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd
Foto Dejan Cvetković

Da li verujete sebi, da li prihvatate sebe baš takvim kakvi jeste, da li negujete sebe, da li poštujete sebe?

Bliskost sa sobom morate sami stvoriti. I nema veze da li ste sa nekim ili ne. Morate biti u miru sa samim sobom, jer odnos sa samim sobom je najvažniji u životu. Da biste bili srećni morate uspostaviti kontakt sa svojom Dušom jer ona vas nikada neće ostaviti i izneveriti.

Kundalini joga, meditacije i afirmacije su moćni alati koji nam pomažu u tome.

Za danas sam vam odabrala jednu  afirmaciju i jednu mantru.

Afirmacija  glasi – Bog i Ja, Ja i Bog smo jedno.

Mantra glasi – Ang Sang Wahe Guru. U prevodu – u svakoj čestici moga tela je Bog.

Izaberite jednu i ponavljajte je kada god i koliko god poželite. Dok izgovarate ove reči osećajte harmoniju sa svojom unutrašnjom Suštinom. Kada se pojavi neka negativna misao, ponavljajte mantru i gledajte kako se negativna misao topi. Vizuelizujte sebe kao čistu svetlost. Iskoristite stvaralačke sposobnosti svog uma.

Kada osetite vezu sa unutrašnjom Suštinom počećete više da volite sebe, a bez ljubavi ka sebi samom, nećete moći da volite ni druge.

Sat Nam

Vaša Danica