Juče me pozvala jedna naša devojka iz inostranstva i zamolila me da sledeće nedelje njoj i njoj bliskim ljudima održim čas kundalini joge sa ceremonijom dobrodošlice novoj duši u naš svet.

Bila sam tri puta na takvim kundalini joga ceremonijalnim proslavama, dva puta u Indiji i jednom u Rusiji, i to je zaista jedna divna tradicija kundalini joge. To će, koliko znam, biti prvi put održano u našoj lepoj Srbiji.
Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd
Foto Dejan Cvetković

Da li znate da se u tradiciji kundalini joge veruje da duša ulazi u fetus na 120-ti dan od začeća?

Suptilna veza između ćelija embriona i duše stvara se u trenutku začeća, a 120. dana posle začeća, duša u potpunosti ulazi u telo bebe.

U kundalini jogi verujemo da duša bira roditelje na osnovu zadataka koje ima da reši u sledećoj reinkarnaciji.

Frekvencija vibracije žene puno utiče na osobine duše koju će  privući. Svesnost i sjaj žene privlači suptilno telo duše koja dolazi na ovaj svet, duše koja dobija na dar ljudski život. Jer odavno je poznata večna istina da smo mi spiritualna bića koja na Zemlji proživljavaju iskustvo biti čovek, a nismo ljudska bića koja treba da dožive spiritualno iskustvo.

Tako je i Yogi Bhajan, master kundalini joge, govorio. On je rekao i da osobine duše koju može da primi buduća majka zavise od njenog mentalnog sklopa. I najbolje od svega je to što u unutrašnjoj realnosti života žene za vreme trudnoće možete potpuno transformisati suptilno telo bebe koje nosite.

Duša je čista i svetla, a suptilno telo nosi karmu prošlog života.

Yogi Bhajan je rekao da trudnica može u potpunosti da očisti suptilno telo svoje bebe ako se svesno priprema za materinstvo, svakodnevno radi meditaciju, lakše vežba joge (prikladno za trudnice), ako peva mantre i molitve i nalazi se u  komfornom okruženju u kome vladaju ljubav i razumevanje.

Freestocks

I da se vratimo na 120-ti dan. Znači, duša izabere roditelje, majku prvenstveno, i onda počinje proces. Majka u prvih 120 dana mora u potpunosti da očisti um i telo. Kreću fizička čišćenja, putem mučnina i povraćanja, regulisanje ishrane, izbacivanje toksina, prvo iz tela, a onda i iz hrane i pića koju trudnica unosi.

Sećam se koliko je bila različita hrana koju sam volela tokom prve i tokom druge moje trudnoće. Svaka duša priprema teren za sebe.

Pa onda mentalni procesi – da li sam spremna da postanem majka, i tako dalje.

A onda baš tako negde kada se navrši četvrti mesec trudnoće, osetite prvi pokret bebe u svom stomaku i znate da je to to. Da ćete postati majka i da jedva čekate da vidite svoju bebu. Spremni ste da se u potpunosti promeni vaš život i više se ne plašite, već se radujete tome.

Nova duša je stigla u vaše telo i nastavljate vaš put zajedno. Razmenjujete znanja i iskustva tokom čitavog života. I baš zato, u kundalini jogi mi slavimo 120-ti dan trudnoće.

Ryan Franco

Skupljaju se porodica i prijatelji i zajedno delimo radost, podržavamo buduću majku našom ljubavlju. Zajedno radimo meditacije, pevamo mantre i molitve za duhovno, mentalno i fizičko zdravlje trudnice.

Jer kako reče naš učitelj – Najčistije od svega što postoji na svetu je srce majke.

Srčana čakra je centar majke.

Srce majke može naterati i samog Boga da deluje. Srce majke može da pokrene Vasionu. Ono ima bezgraničnu snagu. Srce majke je najveća snaga Beskonačnosti darovana ovozemaljskom ograničenom biću.

Postoje četiri molitve koje mogu izmeniti sudbinu – to su molitva majke, molitva zaljubljenih, sopstvena molitva i molitva duhovnog učitelja. A molitva majke je najjača od svih.

Baš se radujem što ću voditi kundalini joga ceremoniju dočeka nove duše.

Hvala Ti Ana što si me pozvala. Biće mi čast i zadovoljstvo.

Sat Nam

Vaša Danica