U praksi kundalini joge postoji posebna praksa za isceljivanje – Sat Nam Rasayan.

U njoj se koriste specijalne meditacije i mantre koje aktiviraju procese ozdravljenja. Jedna od njih je i mantra Ra-Ma-Da-Sa, vrlo jednostavna i moćna. Ona transformiše disbalans u harmoniju i zdravlje, i radi na svim nivoima – fizičkom, mentalnom, emocionalnom i duhovnom.

Ni magije, ni čuda tu nema. Tajna je u direktnom obraćanju našoj Višoj Svesti, svojoj istinskoj prirodi i sjedinjenju sa sobom. Tajna je u tim momentima kada samo sednete, zaustavite misli, sve zaboravite, počnete da pevate i uronite u svete reči mantre.

Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd
Foto Dejan Cvetković

RA MA DA SA
SA SEY SO HANG

Ra – energija Sunca, snažna, jaka, topla, ona koja puni naše baterije. To je muška, vatrena energija, pokretačka snaga. Na Zemlji ne bi bilo života bez energije Sunca koje nas obasjava isceljujućom životnom snagom. Deo mantre Ra nas čisti i daje nam energiju.

Ma – energija Meseca, naša vodena baza, prohladna, smirena, ženska, ona koja nas hrani i prihvata onakve kakvi jesmo. Slog Ma nam daje sposobnost saosećanja, povezuje nas sa energijom Božanske majke. Čitav Univerzum postaje vaša majka koja se brine o svom čedu, vama, i donosi vam energiju isceljenja.

Da – energija Zemlje, ona koja nas štiti, sigurna, pouzdana, naša baza za dejstva. Tu leže naši koreni. Tu su naši temelji odakle rastemo visoko, ka Suncu.

Sa – Beskonačnost, Univerzum u svim svojim dimenzijama. Sa simboliše Etar.

Sej – totalnost iskustva, ličnosti, osećaj sakralnog Ja, projavljenje Sa, Beskonačnog u Konačnom.

So – lični doživljaj sjedinjenja i identičnosti.

Hang – Beskonačnost, to je Bog u svima nama. So Hang znači Ja jesam Ti, Ja sam Beskonačnost. Kada govorite ovu mantru, prolazite energetski kroz sve čakre, idete u Beskonačnost, sjedinjujete konačno i beskonačno Sa, sjedinjujete etar i zemlju.

Ova mantra je kao redak i prekrasan dragulj, ona je jedinstvena i u sebi nosi isceljujuću energiju Univerzuma, isto kao što dragulj čuva u sebi i odražava svetlost Sunca. Daje nam isceljenje i osvešćenost. Naziva se i Sušumna mantra. Sastoji se od osam zvukova, koji stimulišu kundalini energiju. Zvuk ove mantre balansira pet zona u levoj i desnoj polusferi mozga i aktivira Neutralni Um. Zove se i SIRI GAJATRI MANTRA.

Ima dosta kundalini joga meditacija sa ovom mantrom. Za danas sam vam pripremila ovu za pripremanje lekovite vode.

Sedite pravih leđa i recite Adi mantru. Uzmite čašu vode u obe ruke na nivou srca ili solarnog pleksusa i pevajte mantru RA MA DA SA SA SEY SO HANG 11 minuta. Neka isceljujuće vibracije prožmu sve molekule vode. Popijte ovu lekovitu vodu ili je dajte nekom kome je potrebna.

Sat Nam!

Danica Cvetković