Bez ljubavi nema Boga. Bez ljubavi nema duha. Bez ljubavi nema prosperiteta. Bez ljubavi nema iskrenosti. Bez ljubavi nema sreće.

Ljubav je ključ ka svemu što predstavlja vas i spolja i iznutra. Ljubav je totalno stanje tolerantnog uma. Totalna tolerantnost je ljubav. Ljubav nema granice.

Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd Foto: Dejan Cvetković
Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd
Foto: Dejan Cvetković

Kada ona ima granice onda to i nije ljubav. Ljubav je suština večne predanosti. Ljubav se nikada ne menja.

Ljubav je veoma siguran, veoma moćan i proveren vekovima lek. Ljubav ne boli. Ljubav nije mala. Ljubav je beskonačna.

Sijanje vaše duše nećete moći da vidite ako ne možete da isključite um i ako je vaše srce zatvoreno. Tada ne možete ni da dajete ni da primate ljubav. Ništa na ovom svetu nema potpunog smisla dok vi ne upoznate sebe. Ova krija vam može dati snagu i balans koji će umiriti i otvoriti vaše srce.

Često je preporučujem na mojim konsultacijama za otvaranje srčanog centra. Pomaže da se otvorite ka ljubavi, da imate saosećanje ka drugim ljudima, da ih bolje razumete i osećate, jer kad je srce otvoreno i kad se prepustite sudu srca, a ne uma, privlačićete u vaš život dobre ljude, a izbacićete loše.

Nemojte se plašiti otvorenog srca, tamo živi vaša Duša, i kada vas ona vodi bićete mnogo bolje zaštićeni u životu nego kada vas vodi vaš um. Ova kundalini krija eliminiše nepotrebne misli i osećaje, pomaže da budete sada i ovde.

Možete je raditi 40 dana, svaki dan.

Sedite u turski sed, stavite ruke u molitveni i otpevajte mantru Ong Namo Guru Dev Namo tri puta.

Ruke u molitvenom položaju kod srčanog centra. Dišite dah vatre 3 minuta._dsc0892Ustanite, gledajte pravo napred, stegnite pesnice na obe ruke i počnite da marširate u mestu, leva ruka napred, desno koleno gore, udah, desna ruka napred, levo koleno gore izdah. Pokreti jaki i odsečni, disanje jako i čujno na nos /3 minuta.

_dsc0850Ostanite u stojećem položaju, pružite ruke u stranu i počnite da pravite velike krugove sa ispruženim rukama. Sa udahom ruke napred pa gore, sa izdahom, ruke prema nazad i dole /2 minuta.

_dsc0863Sedate u turski, leđa prava. Prepletite sve prste, podlaktice paralelne podu u nivou srca. Sa udahom podignite ruke do nivoa grla a sa izdahom spustite ruke do nivoa pupka. Disanje na nos, jako, pokreti snažni i zamislite kako pumpate energiju. I udah i izdah jaki i čujni, ujednačenog ritma /3 minuta.

_dsc0893Ruke savijene u laktovima pored tela, dlanovi okrenuti ka napred, oči poluzatvorene sa pogledom na vrh nosa. Radite kirtan kriju u ovom položaju. Objašnjenje možete da nađete na navedenom linku /tri do pet minuta. https://www.sitoireseto.com/danica-cvetkovic-kundalini-joga-kirtan-krija/

_dsc0898Zatvorite desnu nozdrvu sa palcem ili kažiprstom desne ruke. Leva ruka u gjan mudri na kolenu. Udahnite polako na levu nozdrvu, izdahnite na usta (usta su nameštena kao da izgovarate slovo O). Neka i udah i izdah traju barem 10 sekundi. Dišite na ovaj način 3 minuta, a onda ostanite u položaju još 2 minuta i dišite normalno.

_dsc0899Lezite na leđa u šavasanu i odmorite pet minuta.

Sat Nam!

Vaša Danica