U kundalini jogi imamo jednu specijalnu meditaciju koja se zove Antar Nad i preporučuje se da se radi na pun Mesec.

Sutra, 11. aprila bić pun Mesec pa možete da probate i da osetite moć ove meditacije. Mesec će biti u znaku Vage pa pozivam sve moje Vage da mi se pridruže. Sutra je utorak, dan Marsa, dan za akciju, dan muške energije. Možda je pravo vreme da počnete da radite ovu kundalini joga meditaciju. Pobedite Vagu u sebi, nemojte se dugo premišljati, krenite u akciju. Iskoristite moćnu energiju punog Meseca uz ovu prelepu meditaciju.
Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd
Foto Dejan Cvetković

Sedite u turski sed, pravih leđa i otpevajte uvodnu Adi mantru.

Meditacija se radi sa Kabadše mantrom.

SA-RE-SA-SA, SA-RE-SA-SA, SA-RE-SA-SA SARANG

HAR-RE-HAR-HAR, HAR-RE-HAR-HAR HAR-RE-HAR-HAR HAR-RANG

Ovde možete naći mantru.

Kabadše mantra otvara čakre i može se koristiti kao priprema za pevanje drugih mantri jer povećava osetljivost i delovanje zvučnih vibracija na svest. Yogi Bhajan je govorio da prvo treba da dostignete savršenstvo u ovoj mantri pa onda da radite ozbiljno sa drugim mantrama.

Sa- znači Beskonačnost, potpunost, Bog. Predstavlja elemenat efira i sadrži u sebi sve ostale elemente.

Har- predstavlja stvaralačku snagu elementa zemlje.To je čvrst elemenat, nešto što se može osetiti, opipati, nešto lično. U ovoj mantri se Sa i Har prepliću i spajaju, mantra se završava projekcijom reči ANG koji predstavlja potpunost Božanskog i predstavlja mantre ONG i OM.

Može se prevesti kao – Beskonačna Totalnost je ovde i svuda. Kreativnost Boga je ovde i svuda.

Svako ko praktikuje ovu mantru dobija kao nagradu uspeh, stvaralačku snagu i zaštitu od svih vrsta napada. Ona daje novu snagu vašim rečima. Yogi Bhajan je govorio da ona donosi uspeh svakom ko je praktikuje pa čak i najgorem ološu.

Prvo par minuta slušajte mantru a onda stavite ruke u molitveni na nivou stomačnog centra i polako podižite ruke i otvarajte prste u lotos mudru. Palčevi, mali prsti  i spoljašnje strane dlanova obe ruke su spojeni, a svi ostali prsti su razdvojeni kao latice lotosa. Polako od stomačnog centra do nivoa adžna čakre (tačke izmedju obrva) podižite ruke, otvarajte mudru i pevajte prvi stih mantre. Na nivou adžna čakre je lotus mudra potpuno otvorena kao lotosov cvet. Onda na nivou adžna čakre spojite spoljašnje strane dlanova (obrnuti molitveni položaj), spuštajte ih spojene do stomačnog centra i pevajte drugi stih mantre. Kada dođete do stomačnog centra vratite ruke u molitveni i sve ponovite.

Ovaj ciklus pevanja mantre sa otvaranjem lotos mudre je ključ koji polako i sigurno podiže kundalini energiju.

Radi se na pun Mesec od 11-31 minuta.

Uživajte.

Sat Nam!

Vaša Danica