Roditi se kao žena je poslednja i najviša reinkarnacija – govorio je Yogi Bhajan.

Unutrašnja životna snaga žene se može odrediti njenim sijanjem, blagorodstvom i samopouzdanjem.

Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd
Foto Dejan Cvetković

Duhovnom praksom možemo razviti u sebi Božansku ženstvenost i upaliti unutrašnju svetlost koja postaje svetionik i blagoslov, kako nama, tako i našim porodicama, okruženju i celom svetu.

Jer – Žena je Boginja. Žena je duhovno biće. Duhovna žena zna svoju svrhu i živi saglasno sa svojim principima. Ona je sigurna i srećna u svojoj celovitosti.

U Kundalini jogi imamo jednu posebno snažnu mantru za žene.  Zove se Adi Šakti mantra. To je mantra predanosti koja budi prvobitnu stvaralačku energiju koja se nalazi unutar žene. Ona budi majčinsku snagu. Pomaže nam da se oslobodimo nesigurnosti koja nam ne da da napredujemo.

Yogi Bhajan, master Kundalini joge, govorio je da svako ko peva ovu mantru može stvoriti Božanski ples. Reči mantre su jednostavne i obične, ali kada ih ponavljate, vibracija tih zvukova budi stvaralačku kreativnu energiju tako što vas odvodi prvo u stanje bez misli, u šuniju, u nultu tačku, a odatle vi sami rastete do Beskonačnosti.

Na mojim časovima Kundalini joge često radimo meditacije sa Adi Šakti mantrom i uvek, ali baš uvek, mantra jako deluje na sve nas. Baš bukvalno osetimo kako se snaga mantre pretače u nas i postajemo i mi jači, kreativniji, srećniji, osetimo da imamo svu podršku Univerzuma, ali one tople majčinske energije Univerzuma. Osetimo čistu  bezgraničnu, bezuslovnu, bezrezervnu, sveobuhvatnu, svezaštitnu, majčinsku ljubav.

Sve stane na svoje mesto, sve negativno odlazi od nas, sve prošlo odlazi, a nova snaga, nova energija se budi. Energija Maha Šakti – velika ženska energija. Energija Velike Majke, Velike Šakti, čija iskra živi u svim ženama se rasplamsava u našim srcima.

Reči mantre:

Adi Šakti, Adi Šakti, Adi Šakti, Namo Namo
Serabi Šakti Serabi Šakti Serabi Šakti Namo Namo
Pritam Bhagvati Pritam Bhagvati Pritam Bhagvati Namo Namo
Kundalini Mata Šakti, Mata Šakti, Namo Namo

U prevodu
Ja se klanjam pred prvobitnom snagom
Ja se klanjam pred sveobuhvatnom snagom
Ja se klanjam pred iskonskom Božanskom stvaralačkom snagom
Ja se klanjam pred Božanskom snagom Kundalini, Božanskom Majčinskom snagom.

Ova mantra nam pomaže da se konektujemo sa Božanskom Majkom i privlači u naš život samo pozitivne stvari. Svakodnevno pevanje Adi Šakti nas oslobadja od strahova i donosi nam ispunjenje naših želja. Moja omiljena verzija je OVA.

Slušajte je, pevajte i uživajte!

Vaša učiteljica Kundalini joge

Danica

P.S. Na Slaviji, u Beogradskoj 23, držim redovne časove kundalini joge sa gong kupkama. Svi smo se mi rodili sa tom zagonetnom stvaralačkom kundalini energijom. Krenite da radite na sebi, osvestite svoje želje,odbacite strahove, probudite svoju energiju. Postanite snažni i samouvereni!