Pa ako se teta dosad nije udala ne znači da nikad i neće. Metićemo je na vrtuljak jubavi u Arenu i gotova stvar – domisli se baba.

Dada Batinić
Dada Batinić

– Neću se ja nigdi vrtit jer mi odma da na povratit!

Dobro teta i govori – kaže sestra – Metićemo je na chat pa nek se dopisuje priko kompjutera.

Unda smo mi dumali šta ćemo napisat o teti. Ispala je zgodna, situirana (bogati, ka da je 120 cabala maslina ništa reć, rekla je baba), udovica i umalo pa djevica. Tetu su zasule bračne ponude no uglavnon je bilo ponuda druge vrste. Neki barba udovac je tetu pita da koja joj je najdraža poza. Teta je rekla da je njoj najdraže na kauču…pogotovo oko podne kad joj počne serija. Barba udovac je reka Hahaha i pofalijo tetu kako je duhovita. Onda je on nju pita da voli li one stvari. Teta je kazala kako ona stvari nema već 30 godina i da sva srića jer bi je svaki misec probadalo čas gori, čas doli..i otkad je u menopauzi da se priporodila. Onda je baba otrala tetu odisprid kompjutera i priuzela komandu. Baba je pitala barbu: “Koliki ti je?“

Niko se s druge strane nije odaziva. Baba je skontala u čemu je problem pa je napisala ponovo: “Koliki ti je stan?“ Barba udovac je napisa 54m2. Baba je zapitala „Je li nisko prizemlje?“ Barba je reka da je. Onda je baba napisala: “Eto nas sutra na kavu.“

Sutradan se teta spremala za u barbe. Baba je kazala da triba da je do 11h kući. Teta je rekla da bi bio red da ostane bar do 12h. Baba je kazala da stoji dok oće ma u uru ručak mora bit na stolu.

U uru, teta se još nije vratila. Mi smo se brinili da di je ručak. Jedino je ćaća bio vas sritan i reka da on more živit i na mesnome doručku.

Baba je kazala da je vodimo u udovca da ona vidi šta se događa. U gepek smo metili stolicu na rasklapanje, kanoćal i ćaćinu lovačku pušku. Taman kad smo parkirali, teta je izlazila od barba udovca. On je ima crne očale na nosu i pruža je ruku prema teti da ga vodi. Baba je zaplakala od sriće. “Ajme lipote, on situiran i ne vidi! Ma jesan li ja govorila da se suprotnosti privlače?“ Teta je nas vidila i manila nan je. Onda je ona nešto šapjala barba udovcu, biće da mu reče da smo mi tute. On je viknijo da bi rado upozna tetinu familiju jer je teta krasna žena! Ćaća je reka da je boje da ne izlazimo jer da zašto kvarit dojam.

Baba je pokvarila dojam: „Jesan li ja kazala da u podne ima da si doma??“ Barba udovac je posrnijo od stra. Evo, evo, -muca on- malo smo se zadržali, izgubili smo pojam o vrimenu.

Jesan li ja tebe išta pitala? -nakostruši se baba – Nju pitan!

Teta je mučala.

– Ma nismo ništa… – pravda se barba udovac.

– Ništa, je li? Ovaki pupojak ruže, pa ništa! Upropastit vako lipo dite…ajmeee šta san dočekala – busa se baba u prsi.

– Ma, gospođo… – pokušava barba udovac.

– Aaa muko mooojaaa… – zavapi baba – Kako će sad ćaći prid oči? Ubiće i nju i tebe, jadna ti saaan.

Barba udovac je ublidijo.

– Ma kad van kažen..lipo se slažemo. ..ko zna..pa da se i vinčamo jednoga dana…!

Baba se odma pribrala: “Ove subote u tri ure isprid općine! Ja ću nać armoniku a tvoje je samo doć!“

– Ma šta ove subote, kako? – zblane se barba udovac.

Uto je ćaća repetira pušku iz gepeka i oseknijo se u pod.

– Ove subote! Ove subote! – vika je barba udovac.

Baba je pustila suzu. Teta isto. Barba udovac se gušijo u jecajima. Nije bilo suva oka osin moga.

Unda smo mi odveli tetu doma. Niko u autu nije tio prvi progovorit.

Počela je teta: “Šta je ovo tribalo? Jel van ovo vrtujak jubavi?“

– U tvojin godinan je kasno za vrtujak jubavi – objasni joj baba – Tribali smo izumislit novu kategoriju!

– I ovo ste izumislili, jel? Koja je ovo kategorija??- idito će teta.

– Ruski rulet jubavi!