Ne mali broj muškaraca na ovoj planeti ”pati” zbog veličine svog penisa, misleći da samo veliki penis omogućava seksualno zadovoljstvo žene.

Žene se u priči o tome uglavnom ne bune, smeškajući se dodaju: Što da ne?
A muškarci ionako nesigurni u vezi sa “veličinom”, zaključuju da je to to, ako se ona šali i zeza mene, to mora da je istina.

Josif Fidanovski, psihoseksualni terapeut i savetnik za partnerske odnose

Sećam se jednog klijenta koji je imao problem sa erekcijom, kako nam je opisao svoju veliku sumnju u vezi sa veličinom penisa.

Pročitajte i ovo: Koje kvalitete ima pravi zavodnik?

On se zabavljao sa nekom devojkom, koja se malo šalila na taj račun, da mu je mali i slično, ali se on “upecao” na to, poverovao da je to možda zaista tako i otišao kod jednog poznatog urologa da mu poveća polni ud.

Pročitajte i ovo: Šta je to dobar seks?!

Ovaj nije mogao da veruje šta pacijent od njega traži, jer je imao “natprosečan” penis, pa je pokušao da ga na šaljiv način odvrati od te namere rekavši mu – Čoveče, ti nemaš problem sa veličinom penisa. Hoćeš li da se ja skinem da ti pokažem da je moj manji? – U prevodu, nema potrebe za brigu i povećanje penisa.

Ali je ovaj bio neumoljiv, pa je taj urolog morao da mu ga malo “produži” (nema tu nekog značajnijeg produženja, 1-3 cm).

Pročitajte i ovo: Jedini razlog zašto je veličina penisa bitna

Kad je došao kod nas u vezi sa erekcijom, posle dužeg perioda nakon hirurškog zahvata, priznao nam je da je to bila glupost, pa se sada stideo ožiljka u korenu penisa i pokušavao da to sakrije dlakama, da ga neka devojka ne bi pitala- Šta ti je to dole?!

Pročitajte i ovo: Najgore stvari koje možete da uradite dok ga oralno zadovoljavate

Verovatno su svi muškarci (pa i žene) u razvojnom periodu “opsednuti” veličinom penisa, kao da se time garantuje seksualno zadovoljstvo.

Ta infantilna pozicija, da se upoređujemo sa drugim muškarcima koji imaju veći penis od nas (a “sreli” smo ih u porno filmovima), i na bazi toga sudimo o sopstvenoj potentnosti, govori o našoj nezrelosti.

Pročitajte i ovo: Seks i hrana – šta jesti, a šta nikako ne, ako hoćete da imate dobar seks

To što nasedamo na ženske provokacije, takođe potvrdjuje da smo nestabilni, nesigurni, sa iskrivljenom slikom o sebi – na tome treba da se radi, a ne na povećanju.

Pročitajte i ovo: Da li muškarac koji često masturbira brže svršava u seksualnom činu sa ženom? 

A zašto nam žene to rade, kad nas vole?

U većini slučajeva one se samo igraju, njima je to interesantno. Ako i zaista žele veći, onda je to više u mašti.

Pročitajte i ovo: Da raskrstimo jednom za svagda – šta žele žene, a šta muškarci

Praksa je pokazala da će ženi pre “ispasti” oči nego da doživi orgazam sa enormno velikim penisom.

Pročitajte i ovo: Najpoželjnija žena – Seksi domaćica

Često onako šaljivo pitam muškarce, da bi malo razuslovio ovu opsednutost veličinom, da li bi oni više uživali u seksu sa ženom koja ima grudi do “kolena” ili sa onom sa prosečnim grudima?

Nema ništa prilagodljivije od vagine, ona je poput balona, pa veličine joj nisu toliko važne, tako je priroda osmislila, da uživanje i vrhunac budu na samom ulazu u vaginu, na klitorisu.

Pročitajte i ovo: Ženske dojke – kako da ih negujemo i očuvamo njihovo zdravlje

Nepoznavanje naučnih činjenica dovodi do zabuna i dilema koje kod mladih osoba mogu stvoriti dodatnu konfuziju identiteta.

Pročitajte i ovo: Da li ste za seks u troje?

U praksi se zaista retko sreću osobe sa malim penisom, u bukvalnom smislu te reči.

Zaključak: Muškarci, bez brige!

Pročitajte i ovo: Kako da imate seks svaki dan po ceo dan

Dozvolite ženi da mašta, a vi budite sigurni šta je dovodi do pravog zadovoljstva – vaša sigurnost u sebe i u sopstvenoj seksualnosti.

Pratite SITO&REŠETO i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.