Nemogućnost razumevanja ženskog sveta odavno je bliska muškarcima. Odgovor na pitanje ”Šta žena želi?“ još nije otkriven.

Ali, pre nego što on stigne, ako se to uopšte to desi, danas imamo sve više žena koje se suočavaju sa istom dilemom – Kako pronaći pravog muškarca i zadržati ga?! Ili u prevodu – Šta muškarac želi, kako da mu bude bliže, ne samo u početku, nego i dugo vremena nakon prvog sastanka?

Josif Fidanovski, psihoseksualni terapeut i savetnik za partnerske odnose

Odgovor koji sam davao muškarcima, kada su imali ljubavne i seksualne dileme, uvek je bio sledeći: ”Pitajte žene šta žele, razgovarajte sa njima, nemojte pretpostavljati da znate sve ljubavne i seksualne tehnike.”

Pročitajte i ovo: Šta bi muškarci trebalo da znaju o pružanju oralnog seksa ženama

Teškoća koja se pojavljivala u nastojanju muškarca da razume svoju “dragu” bila je njegova iskrivljena predstava da, bez pitanja, “treba da zna” kako u krevetu i van njega, ali i da se nosi sa promenljivošću ženske suštine, koja je gotovo uvek bazirana na emocijama.

Pročitajte i ovo: Sigurne poze za postizanje orgazma

Znači, imali smo muškarca koji je “umislio” da zna sa ženama i ženu koja nije “znala” šta želi. Naravno, u jednoj takvoj situaciji, uspevali su samo oni muškarci koji su eliminisali svoja “znanja” i žene koje su “shvatile” šta žele.

Međutim, vremena su se odavno promenila. Više nisu samo muškarci ti koji se “muče” sa ženama. Sada se i žene podjednako muče sa muškarcima. Kako ih osvojiti, kako prepoznati pravog, kako zadržati dobrog momka, kako saznati šta oni žele?!

Pročitajte i ovo: Kako da pronađeš njenu G tačku

E, pa, drage moje dame, sa muškarcima je mnogo lakše. Zašto? Zato što su jednostavniji od žena. No, krenimo redom.

Pročitajte i ovo: Put od erotskog promiskuiteta do zdrave veze

Prvo, današnji muškarac je u stalnom raskoraku između tradicionalizma i modernizma. S jedne strane, ne želi da ispadne tipičan “Balkanac”, a sa druge, ne želi da bude preterano popustljiv. On je u konstantnom strahu koji stil više “pali” kod žena, da li je bolje da bude “mekušac” ili “mačo” muškarac.

Za razliku od žene, njemu je očigledno izuzetno teško da bude i jedno i drugo. Njegova psiha to teško “vari”. Jednom nogom je u prošlosti, a drugom u budućnosti. Ispada da su mu samo genitalije u sadašnjosti, a misliti samo genitalijama i nije baš pametno. Šalu na stranu, čini se da je današnji muškarac jako podvojen, da ne kažem – “neurotičan”.

Pročitajte i ovo: Kako da povećate svoj seksualni apetit

Drugo, u ženinoj prirodi je da zahteva mnogo od muškarca, često i bez reči, pod parolom: ”Ako je pravi, on će znati šta mislim!“

Pročitajte i ovo: Vagina vam je suva kao Sahara?

Niko ne može da zna šta misliš ako to ne saopštiš, a i tada možeš da slažeš. Čini se da su današnji zahtevi žena prema muškarcima veći nego ranije. Današnjoj ženi je potrebno mnogo više od muškarca nego što je to bio slučaj sa mojom babom, recimo.

Današnja žena se neprestano nada da će na taj način moći više i bolje da zadovolji svoju “dušu”.

Pročitajte i ovo: Da li vagina postaje čvršća i uža usled manjka seksa

Ako je pitate kakav joj je muškarac potreban, ona će reći – duhovit, šarmantan, pouzdan, iskren, da me razume i prihvata, po mogućnosti bezuslovno, da me voli, da je jako osećajan, ali ne i ”mekušac”, itd.

Pročitajte i ovo: Seks tokom menstruacije je poželjan

Neka, koja razmišlja jednostavnije, reći će – da bude stabilan, a pod tim će podrazumevati sve gorenavedene karakteristike.

Bez ozbira na generalizujući primer, suština je prilično jasna. Ona traži mnogo više od muškarca. Smatra da ima legitimno pravo na to. I ja se slažem sa tim ženama. Ali gde je onda greška?

Pročitajte i ovo: Mitovi i predrasude o ženskom orgazmu

Greška je u njihovim nerealističkim željama i očekivanjima. Jedna misao Busera glasi: „Bez razloga krivimo žene, ne razočaravaju nas one, nego ideal koji smo o njima sačinili.“

Pročitajte i ovo: Zašto imam potrebu za mokrenjem tokom seksa?!

Verujem da se ova misao u današnje vreme može lako primeniti i na muški svet. Stoga, smanjite očekivanja koja imate od muškarca jer on nije taj princ iz bajke kojeg priželjkujete. Ja vam odgovorno tvrdim da takav princ ne postoji u stvarnom svetu.

Zato, stolar, mesar, apotekar, poljoprivrednik, naučnik, političar, doktor – svejedno je ako je dobar čovek. Nemojte se izgubiti u priči o “velikim” muškarcima. Takvi ne postoje. Pardon, još uvek postoje, ali u vašim glavama. Neka veliki muškarac bude onaj koji je tu blizu, pored vas. Krenite od toga.

Pročitajte i ovo: Oralni seks – Grleni kegeli

Treće, svi imaju potrebu da se zaljube, ali zaljubljenost vas odvuče u pogrešnom smeru. Lepo vam je, ali je to trenutno osećanje, a vi se nadate da će trajati.

Pročitajte i ovo: Oralni seks – Potapanje čaja

Verujete i da je sa pravim partnerom dostižna neprestana sreća. Čak i da se zaljubite, vaš partner će biti pravi sve do onog trenutka dok budete mogli da ga “ugurate” u vašu najidealističniju ljubavnu priču.

Privlači vas i uzbuđuje nepoznato, ali niste spremni da patite. A pre ili kasnije, kad se stišaju strasti, to je neminovno. Ili, i po cenu patnje, vi biste da radite istu stvar – da se iznova zaljubljujete.

Pročitajte i ovo: Oralni seks – Magija jezika

Već sam govorio o zaljubljivanju, pa ću samo još nešto dodati – zaljubiti se je lepo, ali voleti je još lepše. Razlika je u tome što je zaljubljen čovek u strahu, dok onaj koji voli nema takav problem. Zaljubljenima je potreban onaj drugi kako bi im umanjio njihov strah, dok je u ljubavi onaj drugi potreban kako bi se s njim nešto više podelilo.

Pročitajte i ovo: Kako doći do Tantričkog seksa i zašto nam je on potreban

Četvrto, žene privlače muškarce na različite načine. Neke koriste svoje zavodničke kvalitete, seksualne veštine, znanja u krevetu. Neke druge više vole majčinski. Poštuju, razumeju i prihvataju muškarca. Ali gde je nestala ona treća grupa, ili su već u srećnom braku? Gde su žene koje ja slikovito nazivam “seksi domaćicama”?

Pročitajte i ovo: Najpoželjnija žena – Seksi domaćica