Fizička aktivnost može da promeni vaš život: pomaže vam da ostanete zdravi i smršate, a takođe poboljšava seks. Evo pet vežbi za povećanje libida.

Ako ne možete pronaći pravu motivaciju za odlazak u teretanu, ovo bi moglo pomoći: različita istraživanja su pokazala da fizička aktivnost pozitivno utiče na seksualnu želju (i sam seks) i da postoje neke vežbe koje mogu povećati libido.

Tako je, dobro ste shvatili: trening je dobar ne samo za zdravlje već i za erotiku.

Prema mišljenju stručnjaka, obavljanje neke vrste fizičkog treninga tri ili četiri puta nedeljno može imati veliki uticaj na vašu seksualnu želju, ali i na samu seksualnu tehniku, uključujući fleksibilnost i izdržljivost.

Pročitajte i ovo: Deset stvari koje vam nikad nisu rekli o orgazmu (kako ženskom, tako i muškom!)

Dakle, da pređemo na stvar: koje su najbolje vežbe za bolji seks? Evo odgovora.

#1 Trening sa tegovima

Neki stručnjaci smatraju da trening za poboljšanje fizičke snage može povećati libido i seksualni nagon mnogo više od drugih kardio vežbi.

Pročitajte i ovo: Jedini razlog zašto je veličina penisa bitna

Dizanje tegova je, u stvari, odlična vežba za oslobađanje od stresa, omogućavajući nam da se oslobodimo problema i stoga budemo spremniji na intimne susrete.

U stvari, svaka vežba koja poboljšava snagu i sliku tela i pomaže da se oslobodite napetosti i smanjite stres, poboljšaće vaš libido.

#2 Plivanje

Plivanje je odličan trening iz mnogo razloga. Kada plivate, u stvari, ne samo da se povećava otpor i daje se podsticaj cirkulatornom sistemu, već se i treniraju svi mišići.

Pročitajte i ovo: Seks i hrana – šta jesti, a šta nikako ne, ako hoćete da imate dobar seks

S tim u vezi, istraživanja sugerišu da je plivanje fantastična vežba za toniranje mišića dna karlice, čime se povećava seksualno zadovoljstvo tokom odnosa.

Stoga, nije iznenađujuće što možete da požnjete plodove plivanja van bazena.

#3 Kegelove vežbe

A kada govorimo o karličnom dnu, Kegelove vežbe su precizno dizajnirane da pomognu u jačanju tih mišića.

Pročitajte i ovo: Sigurne poze za postizanje orgazma

Ne samo da će vam pomoći da poboljšate svoje seksualno iskustvo i orgazam, već su neke studije pokazale da ove vežbe mogu pomoći u povećanju seksualne želje kod žena.

Honeymoon photo created by Kireyonok_Yuliya - www.freepik.com
foto by Kireyonok_Yuliya – www.freepik.com

#4 Joga

Pokazalo se da redovna praksa joge poboljšava i kvalitet sna i seksualnu želju (za neke čak može učiniti čuda u smanjenju migrene i bolova u zglobovima).

Pročitajte i ovo: Vagina vam je suva kao Sahara?

Joga čini svoju magiju kroz duboku relaksaciju koja ima za cilj snižavanje nivoa stresa, smanjenje bola i poboljšanje fleksibilnosti – sve prednosti u spavaćoj sobi!

Foreplay photo created by yanalya - www.freepik.com
foto by yanalya – www.freepik.com

#5 Brza šetnja

Svakodnevne šetnje mogu imati značajan uticaj i na zdravlje i na seksualnu želju.

Neka istraživanja su otkrila da samo 30 minuta brzog hodanja dnevno zapravo može smanjiti rizik od erektilne disfunkcije kod muškaraca.

Pročitajte i ovo: Put od erotskog promiskuiteta do zdrave veze

Ne samo to, oni mogu pomoći u postizanju cilja zdravog smanjenja težine, što zauzvrat može povećati i želju i seksualnu izdržljivost.