Istraživanje je pokazalo da upotreba imena kućnih ljubimaca u parovima pomaže da odnos bude jači i prisniji. Evo zašto!

Nadimcima poput „maco“, „kuco“, „medo“ ili „kolačiću“ više se nećete toliko smejati (ili podsmevati) nakon što otkrijete (to ćemo ilustrovati) da nazivanje partnera nežnim nadimcima donosi dosta koristi za vašu ljubavnu vezu.

Istraživanje je, u stvari, pokazalo da je upotreba nadimaka od opšte pomoći za jačanje odnosa.

Istraživanje koje je sproveo Superdrug Online Doctor na 1.026 odraslih osoba pokazalo je kako upotreba imena kućnih ljubimaca u paru povećava zadovoljstvo zbog veze u kojoj su.

Pročitajte i ovo: Kako previše jake želje u odnosu postaju prečica do razočarenja

Učesnici su bili između 20 i 71 godine i morali su da budu u vezi najmanje duže od mesec dana da bi ispunjavali uslove za anketu. Od ukupnog broja ispitanika, njih 49% bilo je Evropljana, a 51% Amerikanaca.

Jer nadimci su dobri

Istraživanje je otkrilo da upotreba ove vrste nadimaka može da bude korisna jer podstiče osećaj bliskosti među partnerima i povećava emocionalne veze.

Pročitajte i ovo: Želite život iz bajke? Evo zašto ne uspevate da ga ostvarite!

„U pravim okolnostima, imena kućnih ljubimaca nisu samo lep način da privučete pažnju vašeg partnera – ona ​​mogu da budu i znak da se osećate dovoljno prijatno jedno s drugim da biste razvili takozvani ljubavni jezik“, piše tim Superdrug-a koji je sproveo anketu.

U prilog ovoj tezi

Nije prvi put da se takvi nadimci koji se koriste u parovima identifikuju kao pokazatelj zadovoljstva u vezi.

Studija objavljena u Journal of Social and Personal Relations 1993. godine ispitivala je upotrebu bizarnih nadimaka u bračnim parovima, otkrivajući da su oni koji su koristili imena kućnih ljubimaca uglavnom bili srećniji od onih koji to nisu učinili.

Pročitajte i ovo: Kojih se žena muškarci plaše? I zašto?

Rezultati takođe sugerišu da se upotreba nadimaka umiljatih ljubimaca kod supružnika smanjivala tokom njihove veze.

Parovi koji su bili u braku manje od pet godina, bez dece, koristili su nadimke u većem broju, dok su ih oni koji su imali decu ili su duže bili u braku koristili mnogo ređe.