Ukoliko sumnjate da vas partner vara, stručnjak za govor tela otkriva tajne znake po kojima ćete sasvim sigurno moći da utvrdite da li se to događa ili ne.

Stručnjak za govor tela, Džudi Džejms napominje da, pre svega, ako imate osećaj da vas partner vara, to se verovatno već i događa. Međutim, treba imati na umu da ukoliko ste po prirodi sumnjičavi ili paranoični, možda vas osećaji varaju. Ali, ako ste po prirodi optimista, onda bi trebalo da verujete svojim osećajima.

Ne očekujte da će uvek imati grižu savesti

„Vaš mozak će uvek uhvatiti brojne suptilne znakove, gestove, detalje na osnovu kojih ćete osetiti da nešto nije u redu i pre nego što otkrijete činjenice. Čak bi mogao i da miriše drugačije, jer njegovo telo oslobađa nove vrste feromona“, dodaje Džudi.

Pročitajte i ovo: Šta se dešava kada dugo nemate seks: Odgovor nauke

U svakom slučaju, Džudi Džejms navodi šest tajnih znakova po kojima ćete sa sigurnošću moći da prepoznate da vas partner vara.

People photo created by yanalya - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Doterivanje

„Muškarac u novoj vezi posvećuje više vremena svom izgledu i doterivanju.

Pročitajte i ovo: Pet tipova muškaraca koje treba izbegavati u širokom luku

Često ćete ga videti kako korača uspravno i kako ne propušta rituale lične nege ili pak, provodi više vremena u teretani“, napominje Džudi.

Mimikrija

„Nove veze takođe podrazumevaju intenzivnu mimikriju, pogotovu ako je zaljubljen u tu drugu osobu. To znači da će pokupiti nove gestikulacije i izraze lica, kopirati način govora, pa čak i ukus za muziku i modu“.

Pročitajte i ovo: ZAUZET MUŠKARAC, slobodan odnedavno ili oduvek – pitanje je sad!

Ako menja garderobu i govor tela ili ako kupuje sam garderobu, umesto da traži vaše mišljenje, to je jedan od najčešćih suptilnih znakova afere koju žene mogu da prepoznaju.

Izlivi besa

Džejms dodaje da je pogrešno očekivati kako će partner koji vara stalno imati osećaj krivice.

Pročitajte i ovo: PRELJUBA nikad nije dobra ideja: Evo zašto će vam zagorčati život!

„Egu je lakše da grižu savesti pretvori u ljutnju, pokušavajući da partnerku osumnjiči za neverstvo“.

Tako da su izlivi besa normalno ponašanje varalice.

People photo created by yanalya - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Telefon

„Pametni telefon je ključni alat varalice koji će ga učiniti superosetljivim, budnim i pripravnim na skok svakog trenuka kada se neko približi njegovom telefonu, pogotovu vi“, ističe ova iskusna terapeutkinja.

Pročitajte i ovo: Zašto mi ne odgovara na poruke?! A nisu ga oteli vanzemaljci!

Stalno proveravanje, stalno slanje poruka, otimanje ukoliko ga vi uzmete u ruku, izlazak iz sobe kada ga neko pozove – sve su to uobičajeni simptomi afere. Međutim, treba imati u vidu da pojedini neverni partneri koriste i drugi, skriveni telefon.

Predigra

„Netačno je da neverni partneri gube interesovanje za seks, jer im libido raste zbog afere sa ljubavnicom“, kaže Džejmsova, ali napominje da bi manjak predigre i ljubljenja mogao biti znak, s obzirom na to da mu to stvara osećaj kako vara novu partnerku.

Pročitajte i ovo: Ljubljenje je dobro za zdravlje i sprečava nastanaka bora: Evo zašto!

People photo created by marymarkevich - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Izbegavanje kontakta očima

Dubok i dugotrajan kontakt očima pomaže u produbljivanju emocionalnih onosa, a upravo zbog toga varalice će izbegavati kontakt očima poput kuge, upozorava stručnjakinja.

Pročitajte i ovo: Posle svađe seks je slađi (ili ne?!): U kakvoj su vezi seks i konflikt

People photo created by drobotdean - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Pojačan stres

„Varanje podrazumeva laganje obema partnerkama uz stano izvrdavanje da ih neko slučajno ne uhvati preko telefona ili na društvenim mrežama. Zbog tolikog mnoštva načina na koji se mogu pratiti, varalice su pod neverovatnim pritiskom da sakriju svoje tragove, što im povećava stres, a to je vidljivo i u govoru tela“, napominje Džudi Džejms.

Pročitajte i ovo: Neoprostive greške koje bi mogle da vam unište vezu

To će se ispoljiti i ubrzanim treptanjem, plitkim disanjem, cupkanjem noge ili vrpoljenje, kao i iznenadnim emocionalnim izlivima koji mogu varirati od suza do besa.